Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Lindsay Schoolcraft

Populær
Updated
10 hurtige: Lindsay Schoolcraft

Et nyt, klassisk heavyblack-projekt har set dagens lys! Antiqva, der udelukkende bruger håndspillede instrumenter, er blandt andet dannet af medlemmer fra Ne Obliviscaris, Negator, Black Crown Initiate og Cradle of Filth. Vi har stillet vores berygtede ti hurtige spørgsmål til bandets kvindelige vokalist og keyboardspiller.

Titel
Cradle of Filth + Antiqva + Scoolcraft + The Astroplex + Daedalean Complex
Fotograf
Melissa Mathewson
Forfatter

Siden 2010 har den canadiske klassisk uddannede musiker og komponist Lindsay Schoolcraft været kendt for sit soloprojekt Schoolcraft. I 2014 blev hun imidlertid rekrutteret af engelske Cradle of Filth, som hun er fast medlem af og sangskriver for, og er siden blevet et kendt ansigt og anerkendt musiker i det gotiske miljø.

Hvad er dit første minde med heavy metal?
Det var selvfølgelig, ligesom mange andre, at høre Metallica i den lokale pub. Jeg er dog ret sikker på, at jeg så dem på TV på et tidligere tidspunkt.
 
Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Det må nok være Evanescence med deres ældre materiale, før de blev signet og blev et kæmpe navn. Nogle af mine yndlingsværker må nok være ‘Like Origin’, ‘Nor for Your Ears’ og tidligere udgivelser – der er sådan en råhed og uskyldighed over dem! Men deres plader ‘Fallen’ og ‘The Open Door’ har stadig en hel særlig plads i mit hjerte. Men hvis jeg skulle nævne et overordnet all time-yndlingsband, må det nok være Dimmu Borgir.
 
Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Altså, sagen er den, at jeg nok har fået mig en øl med alle de musikere, jeg kunne tænke mig. Jeg missede dog Lemmy, så det må blive mit svar.
 
Hvad er dine fem yndlingsplader?
‘Fallen’ med Evanescence, ‘Violet’ med The Birthday Massacre, ‘Hybrid Theory’ med Linkin Park, ‘Untouchables’ med Korn og ‘Vespertine’ med Björk.
 
Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Jeg tror, at den bedste koncert, jeg til dags dato har oplevet, var med Sarah McLachlan med et liveorkester.
 
Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
Jeg lader hovedsageligt Spotify finde noget nyt for mig, men ellers er min personlige Facebook-feed altid fyldt med ny musik at tjekke ud.
 
Hvilket band er din guilty pleasure?
På det sidste har det været Moonspell, selvom jeg som udgangspunkt ikke burde skamme mig over dem! Fernandos lyse stemme er derimod en helt anden side af sagen.
 
Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Åh, alt mellem himmel og jord, særligt hvad angår mit mørkere image. Men jeg tager det med et smil og viser folk, at jeg faktisk er ganske sød og har styr på tingene – jeg tager ikke stoffer, og jeg har et fast job. Så går det op for dem, at jeg ikke er så slem igen, ej heller de fleste metalhoveder.
 
Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Først og fremmest hvor åbne og imødekommende alle er. Der er ingen religion, race eller handicap – vi er alle en stor familie, der samles om vores kærlighed til musik. Alle de festivaler, jeg har gæstet eller optrådt til, har været så fredelige og nydelsesfulde.
 
Hvorfor er du heavyfan?
Jeg har egentlig aldrig identificeret mig selv med termen. Jeg har altid betragtet mig selv som en klassisk musiker, som blev forelsket i at spille heavy. Min æstetik er også mere hen imod det gotiske.

Menu