Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Pernille Rosenkrantz-Theil

Populær
Updated
Pernille-Rosenkrantz-Theil-1

Mens de andre piger i klassen skrev New Kids on the Block på deres penalhuse, skrev Socialdemokratiets socialordfører Iron Maiden, Judas Priest og AC/DC på sit. Læderjakken er skiftet ud med en blazer, men metallen varer ved.

Fotograf
PR/Pio Pio

Det er efterhånden en del år siden, at Pernille Rosenkrantz-Theil var den unge, strithårede kvinde i front for Enhedslisten med læderjakke, piercinger og masser af kampgejst. Men selvom hun siden 2011 har siddet i Folketinget for de trods alt noget mere midtersøgende Socialdemokraterne, har hun stadig sin Lungfish-tatovering inde under blazeren. Og at kampgejsten er intakt, skyldes blandt andet den vedvarende energikilde, som heavy metal er for hende.

Hvad er dit første minde med heavy metal? 
“'Highway to Hell', der blæser ud gennem dørene i kælderen på min ungdomsklub. Og som sugede mig ind i musikrummet og gav mig en evig kærlighed til de gamle kæmper i AC/DC. Så i stedet for at skrive New Kids on the Block på penalhuset som de fleste andre unge teenagepiger, stod der Iron Maiden, Judas Priest, AC/DC på mit – og så tvetydigt nok også Erasure, Depeche Mode, Springsteen og Yazoo.”

Hvem er dit favoritband gennem tiderne? 
“Ahhh, den er svær. Depeche Mode slår altså måske nok de gamle AC/DC-drenge med et mulehår.”

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar? 
“Afgjort Springsteen.”

Hvad er dine fem yndlingsplader? 
“Nu har jeg så brugt en halv time på at lave top-fem-lister. Nu stopper det! Kig på ovenstående bands. Kombiner deres bedste album i vilkårlig rækkefølge, så vil de sikkert udgøre en af de lister, jeg har lavet den sidste halve time.”

Hvad er din bedste koncertoplevelse? 
“AC/DC i Parken. Selvom lyden var pivringe. Her mødte jeg i øvrigt Bertel Haarder, som bekendtgjorde, at han var nysgerrig på, hvad det mon var for noget. Respekt for det!”

Hvilke platforme bruger du til at opdage ny musik? 
“Jeg opdager kun ny musik, hvis andre præsenterer mig for det.”

Hvilket band er din guilty pleasure? 
“Det kan jeg virkelig under ingen omstændigheder udtale mig om så tæt på et valg, ha ha!”

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan? 
“Det var vist alt muligt som ung i Korsør, hvor jeg voksede op. Men om det var mit farvede hår, miliboots, den hårde musik eller de temmelig venstresnoede holdninger, folk slog sig på, er nok sværere at afgøre.”

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
“Befriende højtråbende heavyfester i forsamlingshuset i Korsør som ung. Jeg anede ikke, at den slags fandtes, og det føltes som det mest livgivende oprør i verden, når man som teenager kunne give den gas til de fester.” 

Hvorfor blev du et metalhoved? 
“Fordi jeg er vild med den gigantiske energiudladning, der er i hård musik.”

Menu