Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Sophie Lake

Populær
Updated
Sophie-Lake-39-1605251184

Kærlighed, slimede Youtube-huller, et crush på en doom-guitarist og en opvækst præget af gamle britiske mænd. Det københavnske black metal-band Shamashs guitarist Sophie Lake giver os et indblik i hvad metal er for hende.

Kunstner
Fotograf
Jannie Ravn Madsen
Forfatter

Hvad er dit første minde med heavy metal?
Det må være i løbet af min barndom, hvor min far introducerede mig til Led Zeppelin. Jeg endte med at rende rundt i en Led Zeppelin t-shirt, der (selvom det var en størrelse small) hang mig ned til knæene, og jeg gik med den til den var helt nedslidt

Hvad er dit favoritband gennem tiderne?
Jeg kan ikke løbe fra noget så kliché som de britiske legender - det står stærkt mellem at være Iron Maiden eller Black Sabbath. Det er de bands jeg har dyrket allermest intensivt gennem årene, og for mig bliver det aldrig nogensinde uinteressant.

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Helt klart Liz Buckingham, guitaristen fra Electric Wizard. Hende har jeg fan-crushet på i laaang tid.

Hvad er dine fem yndlingsplader?
Det veksler selvfølglig meget alt efter sindsstemning, kontekst, årstid osv. Mit bedste bud er dog disse fem plader, som jeg nærmest altid kan sætte på.  

I vilkårlig rækkefølge:
The Devil's Blood - The Thousandfold Epicentre
Scorpions - In Trance
Degial - Savage Mutiny
Mgła - With Hearts Towards None
Mercyful Fate – Melissa

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?
Det er et vanvittigt svært spørgsmål, da jeg har svært ved at sætte koncerter op imod hinanden på den måde. Men hvis den skal lande på én, må det være Black Sabbath i Forum i 2013. Selvom Ozzys vokal havde set bedre dage, så husker jeg den koncert som én af dem jeg har glædet mig aller mest over at have set. Mest fordi.... Black Sabbath. Need I say more?

Hvilke platforme bruger du til at opdage ny musik?
Som udgangspunkt vil jeg sige, at YouTube og Bandcamp altid har været mine go-to, siden jeg lærte at bruge internettet, men jeg har også været på Spotify i en del år. Dog synes jeg ikke, at man kan dykke ned i den helt slimede og beskidte del af ekstremmetal på samme måde som man kan i YouTube-hullerne. Jeg synes, at Spotify er god til hvis man skal finde spændende musik, som nødvendigvis ikke er inden for metal-genren. Derudover synes jeg faktisk, at det er allerfedest at få musik anbefalet af andre mennesker.

Hvilket band er din guilty pleasure?
Hvis det lykkes nogen at opspore mine Spotify-playlister, vil i finde svaret.

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Jeg ved ikke om man kan kalde dette en decideret fordom, men jeg blev kaldt “vred teenager” af en anmelder efter et show jeg spillede med mit nuværende band for nogle år siden. Det kunne vi heldigvis grine af.

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Det første jeg tænker på, er alt hvad jeg har oplevet på de festivaler jeg har besøgt gennem tiderne. Når jeg er på festival føler jeg mig altid fri og salig. Personligt elsker jeg Metal Magic festival i Fredericia og Killtown Death Fest i København. Her kommer jeg altid hjem med en masse ny musik jeg skal lytte til, og en kæmpe portion dejlige oplevelser, som jeg aldrig ville være foruden.

Hvorfor blev du metalfan?
Det er ren looove.