Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige til Malrun

Populær
Updated
10 hurtige til Malrun
10 hurtige til Malrun

I anledning af at skribent Molin venter spændt på Malruns anden skive, fangede han forsanger Jacob Løbner til 10 ikke alt for hurtige.

Kunstner
Forfatter

1. Dine alletiders fem favorit albums?

- Hvis jeg skal skyde fra hoften, så vil jeg tro det er noget i retning af: Tool (Ænima), Lamb of God (Sacrament), Katatonia (Night Is The New Day), Gojira (The Way of All Flesh) og Opeth (Ghost Reveries).

2. Hvilket nummer ville du have dræbt for selv at have skrevet?


- Alt der kunne give Malrun økonomisk frihed som band til at realisere vores musiske drømme ville da nok være en kugle eller to værd, ikke? Ej, det ved sørme ikke, nu kunne jeg jo nævne alle mulige fede metalnumre, og hvem ville ikke gerne have deres helt egen slags 'Nothing Else Matters'-agtige nummer som hele verden kender til, men jeg tror hellere jeg vil svare alternativt, og nævne hvilket nummer der sidst rørte mig følelsesmæssigt, hvor jeg tænkte, "damn, den rammer sgu lige i hjertet", og det var da jeg første gang hørte Katatonias 'Unfurl' en sen aftentime med et glas rødvin i hånden. Ja, det nummer er garanteret ikke nogen cash cow, men det er stor stemningskunst efter min mening.

3. Din favoritmusiker gennem tiderne?


- Maynard James Keenan. Den mand er et gudsbenådet geni. Kompleks person, bestemt. Han har formentlig flere issues end hele flokken fra Paradise Hotel til sammen. Men et geni, det er han - jeg ved godt den påstand kan blive svær at bevise i byretten, når manden kan finde på at optræde kun iført i en ble, men så må vi tage sagen videre helt til højesteret om nødvendigt så han får den opbakning han fortjener.

4. Dit favoritband gennem tiderne?


- Puha, der er så meget forskellig metal der har gjort stort indtryk . Tool, Lamb of God, Killswitch Engage, Gojira, Opeth, Katatonia, Soilwork, As I Lay Dying, Slayer, Metallica, In Flames, Iron Maiden og så videre. Men skal jeg fremhæve ét band, så må det blive Tool. Deres unikke måde at anskue musik på er for mig noget helt specielt. Deres fraseringer, detaljer, skæve polyrytmiske ting osv, det er sindsygt sublimt. Hatten af for Maynard og co.

5. Din bedste koncertoplevelse nogensinde?


- I Malrun spillede vi support for amerikanske Staind på et tætpakket Train for et par år siden – det var en ret stor oplevelse, for Aaron Lewis har en super fed vokal, og det er altid spændende selv at prøve at leve op til den slags dygtige folk. Og så var der naturligvis vores europatour sidste år med norske Audrey Horne, hvor vi bl.a. spillede i Berlin for et tætpakket publikum og hele redaktionen fra det tyske Metal Hammer. Men jeg vil sige, at det faktisk er lige så stor en oplevelse for os, at der efterhånden ved de fleste af vores koncerter begynder at dukke en flok hardcore Malrun fans op, som kommer i Malrun t-shirts, eller som kender vores numre til mindste detalje. Dét betyder virkelig meget for os, og det kan faktisk gøre selv en mindre koncert til en ultimativ fed oplevelse. F.eks. stod der for nylig til en koncert en hel flok lige foran mig, der kunne hvert et ord i samtlige sange bedre end mig. Nogle gange tumbler jeg rundt på scenen, fordi musikken griber mig, og så glemmer jeg måske lige et ord i teksten hist og her, og så spærrer hele første række i publikum øjnene op i forundring, fordi det jeg synger pludselig ikke giver mening overhovedet. Dét er sgu cool at man kan mærke de har forholdt sig til de tekster jeg har fiflet med så mange lange nætter inden det blev til et nummer.

" target="_blank">Albumteaser for "The Empty Frame"

6. Hvilket band vil du allerhelst selv turnere med?

- Personligt ville jeg nok vælge enten Tool, Opeth, Katatonia, Soilwork, In Flames eller noget andet i den stil. Det ville være cool. Men der er nu så mange fede bands derude som kunne være fantastiske at tournere med eller supporte. Vi blev for nylig valgt til at supporte Alter Bridge, som jo også er et af de mest sublime bands overhovedet, og dét band har f.eks. været vores trommeslagers største idoler uden sammenligning. lige siden han lærte hvilken ende der var op på en øl, så for ham var den tjans den ultimative oplevelse - desværre blev Myles Kennedy syg dagen før og måtte derfor aflyse koncerten i sidste øjeblok, og vores trommeslager er først for ganske nylig stoppet med at græde højlydt under bruseren efter dén skuffelse.

7. Det vigtigste før-scenen ritual for dig & bandet?


- Tja..vi er ikke et af de bands der har vildt komplekse ritualer før vi går på scenen. Vi plejer bare at hænge ud backstage med et par kolde øl og en hyggesnak med de andre bands. Et kvarter før koncertstart varmer vi lidt op hver især, og inden vi går på scenen mødes vi lige hurtigt i en cirkel, bare for lige at fokusere og connecte med hinanden, inden vi går på. Men ellers er det jo mest noget med bare at give den gas, når musikken begynder og publikum viser horn og sådan, og det plejer egentlig at komme af sig selv. Den slags skal heller ikke indstuderes alt for meget, for så bliver det kunstigt, tror jeg.

8. Det bedste ved at være i et band som dit?


- Først og fremmest er det sammenholdet os 5 gutter imellem. Alle de dårlige jokes - og de to gode jokes som det trods alt er lykkedes en enkelt at fortælle hen over årene, alle de skøre og spændende oplevelser fra tours og studieindspilninger og så videre. Naturligvis også den kreative skriveproces hvor man krænger sine indvolde frem og brækker hjerteblod ud over noget som ender med at blive til færdigt nummer som folk forholder sig til og responderer på. Og endelig energien mellem band og publikum til en live koncert, når tingene virkelig går op i en højere enhed. Alt sammen nogle af de virkelige fede ting ved at være med i Malrun. Eller som man lidt more modereret ville formulere entusiasmen i det sønderjyske, hvor jeg kommer fra oprindelig: "det er da i hvert fald bedre end et rap af en kæp".

9. Det mest irriterende ved at være i et band som dit?


- Jeg vil sige at det i hvert fald er en kontinuerlig udfordring at holde 5 vidt forskellige personer fokuseret i sammen retning og tempo, på trods af hvad der i øvrigt sker i de forskellige folks liv hen over årene. Når tingene bliver rigtig seriøse i et band, så bliver bandet lidt som tog, der bare skal køre videre og holde køreplanen, og det er så uanset, om passagererne bliver nødt til at springe op på trinbrættet i sidste sekund for at nå med inden toget kører. Men vi er nu gode til at få tingene til at lykkedes og finde løsninger. F.eks. sagde vi ja til en europatour uden at vide om vores to guitarister overhovedet kunne få fri til touren. Vi havde været pænt ude at skide, hvis jeg var blevet nødt til selv at gribe en guitar på den tour, for jeg har ikke spillet, siden jeg i folkeskolen spillede akustisk guitar omkring et lejrbål – og det var heller ikke nogen succes! Men vi fik som sædvanlig løst udfordringerne, og guitaristerne fik fri til touren, så jeg slap for at vise mine guitar skills - hvilket ingen bliver kede af, tror jeg.

10. Dine og bandets nærmeste fremtidsplaner?


- Malruns nye album 'The Empty Frame' udkommer i hele Europa d. 5. Marts 2012, så vi får travlt hele foråret med alt mulig PR og diverse releaseting i samarbejde med Target og vores tyske PR bureau. Den 21. April drager vi så afsted på en 3½ ugers europatour med Die Apocalyptischen Reiter (DE) til Belgien, Holland, Frankrig, England, Spanien, Italien, Østrig, Schweiz og Tyskland. Derefter skal der indspilles ny musikvideo. Så der er virkelig lagt i kakkelovnen til et spændende halvår for Malrun. Og det mest interessante synes jeg er, at vi nu har gearet op og satser mere på det internationale, alt sammen i samarbejde med vores tyske bookingbureau og tyske PR bureau. Nu vil vi sgu ud og erobre verden, intet mindre.

Malrun afholder i øvrigt releaseparty for "The Empty Frame" på Huset i Magstræde 25. februar.