Skønhed i kaos

Populær
Skønhed i kaos

Debuten fra århusianske Malrun lover godt for fremtiden, men nutiden er også stærkt gående mod fænomenal.

Kunstner
Titel
Beauty in Chaos
Distributør
Forfatter
Karakter
5

Ja, overskriften er tyvstjålet fra titlen på Malruns første plade – et plat trick måske – men det giver umådeligt meget mening i dette tilfælde.

Ved første ørekast virker Malrun faktisk en anelse kaotisk. Der er sjældent ro til lytteren, og mange skift i intensitet er ikke langt fra at være stressende. Men det giver mening, når man efter nogle gennemlytninger får samlet trådene, og der danner sig et indtryk at en meget velskrevet og gennemtænkt plade.

Slet gemte stemninger


Men der gemmer sig masser af melodi og skønhed lige under en overflade af dystre og melankolske vokaler og guitarriffs – og uden at det bliver for følsomt, da Malrun også med succes forsøger at være et metalband.(NB! Læs videre under video!)

Således er de ikke bange for at overlade fokus galopguitarer i klassisk firserstil, staccatoriffs, übermelodiske soloer, eller til growl og skrig, og det sker endda uden at fjerne sig fra det meget atmosfæriske og stemningsfulde udtryk.

Og sådan indleder man en karriere...


Skal man finde enkelte steder på denne yderst vellykkede debut, som ikke skal skamroses, må det være, at vokalen stadig ikke er helt færdigudviklet og mangler lidt tyngde og gennemslagskraft, men det lader til kun at være et spørgsmål om mere øvelse – Det er i småtingsafdelingen, simpelthen fordi det generelt er skræmmende pissegodt, hvad Malrun foretager sig.