Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige til en heavynørd

Populær
Updated
10 hurtige til en heavynørd
Jami Pietilä fra finske End of You sværger bl.a. til Death, Nine Inch Nails, Tool og Tori Amos. Det nye finske melometal-håb End of You's frontmand Jami Pietilä har svaret på Heavyjam.dk's 10 obligatoriske spørgsmål, som blev stillet på engelsk (ikke på finsk, selvom dette sprog ellers burde være obligatorisk for enhver seriøs metalfan anno 2006).

1. Dine alletiders 5 favorit albums?

"Der findes så mange fede albums, og jeg har ingen idé om, hvordan jeg skal placere dem i en rækkefølge, for det afhænger jo af hvilket humør, jeg er i. Men her er nogle stykker, som umiddelbart falder mig ind:

Sepultura – Arise
Death – Spiritual Healing
Tori Amos – Boys for pele
Raga against the Machine – Rage against the Machine
Kingston wall - III"


2. Hvilket nummer ville du have dræbt for selv at have skrevet?

"Jeg antager, at der spørges om den værste musik nogensinde? (ikke helt, engelsksproget misforståelse - red.) Hmm, nogle gange kan sange som 'Barbie Girl' virkelig drive en til vanvid! ;)"


3 Din favorit musiker gennem tiderne?

"Måske Tori Amos. Jeg kan måske ikke lide alt det nye, som hun har skrevet, men nogle af de gamle sange og albums er bare forbløffende. Andre talentfulde sangskrivere, som jeg kommer i tanke om, er Yann Tiersen, Trent Reznor og Nick Cave. De laver virkeligt interessante ting. Jeg tror i alle fald, jeg kunne fortsætte længe med denne liste..."


4. Dit farvoritband gennem tiderne?

"Der er er et par bands, som du kan finde i min cd-afspiller rimeligt ofte, Kingston wall og Death, men jeg kan ikke rigtig vælge ét af disse to bands."


5. Din bedste koncertoplevelse nogen sinde?

"Well, der er et par gigs; det ene er Rage Against The Machine på Ruisrock festival 1996, som bare var helt ufatteligt. Tool var også rigtigt fede at opleve live på Provinssirock 2001, da det altid har været et af mine favoritbands. Rammsteins gig i Helsinki sidste år var også en god oplevelse."


6. Hvilket band vil du allerhelst turnere med?

"Nine Inch Nails, Opeth, Katatonia eller et andet atmosfærisk band som disse."


7. Det vigtigste før-scenen ritual for dig og bandet?

"Vi plejer bare at hænge ud og så fanger vi måske et par enkelte øl backstage et par timer før showet sammen med vores teknikere. Det plejer at gøre tricket og sætter os i den rette stemning."


8. Det bedste ved at være i et band som dit?

"Det er bare helt fantastisk at spille sammen med disse her talentfulde folk i bandet, vi ender altid med at have det sjovt uanset hvor vi er: studiet, gigs etc. Og så er det selvfølgelig rart at møde en masse nye mennesker."


9. Det mest irriterende ved at være i et band som dit?

"Definitivt ventetiden før et gig, hvor man sædvanligvis venter en hel dag på at optræde, og det er ikke altid let at skulle slå tiden ihjel og samtidig skulle holde fokus på det kommende show."


10. Dine og bandets nærmeste fremtidsplaner?

"Der sker mange ting, albummet udkommer i mange lande og sådan. Vi er også i gang med at skrive nyt materiale, så det hele ser virkelig lovende ud for tiden."

Er du til stemningsfuld melodisk og melankolsk mørkerock/metal, så tjek End of You's debutalbum "Unreal" ud! 2006 er finnernes år!