Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Årsliste 2010 - Jacob Dinesen

Populær
Updated
Årsliste 2010 - Jacob Dinesen
Årsliste 2010 - Jacob Dinesen
Årsliste 2010 - Jacob Dinesen
Årsliste 2010 - Jacob Dinesen
Årsliste 2010 - Jacob Dinesen

Der er ros til Gojira og Lamb of God og ris til Kreator og Exodus fra fotograf Dinesen.

Titel
Årsliste 2010
Forfatter

Årets internationale albums:
1. MADBALL: "Empire" - You want hardcore? real deal hardcore? I så fald, køb trygt denne plade.
2. WITCHERY: "Witchkrieg" - en allerhelvedes skarp plade fra det svenske all-star band.
3. SICK OF IT ALL: "Based on a True Story" - dansevenlig hardcore .
4. IMMOLATION: "Majesty and Decay" - episk dødsmetal.
5. IRON MAIDEN: "The Final Frontier" - på trods af at det er en prog-rock plade med rum-tema har den vist sig særdeles langtidsholdbar.

Årets danske album:

RAUNCHY: "A Discord Electric" - meget mere af det hele - meget mere Raunchy. Nævnes bør også THE KANDIDATE: "Until We Are Outnumbered" og PRETTY MAIDS: "Pandemonium".

Årets internationale hit:

CANCER BATS: "Scared to Death", med DIMMU BORGIR: "Born Treacherous" lige i hælene.

Årets danske hit:

THE KANDIDATE: "Live a Lie" - den sang virker lige godt i Forum og på Roskilde festivalen.

Årets genfundne klassiker:

BLACK SABBATH: "Heaven and Hell".

Årets DVD:

HEADBANG I HOVEDLANDET - det holdt hårdt men omsider fik man set den. Derfor er det en sikker vinder.

Årets opsamling/bokssæt:

Pas.

Årets koncert:

1. GOJIRA, Wacken Open Air, 05-08-2010 - det meste af torsdagen blev væk i et black-out, men jeg blev sansende igen, lidt inde i Gojiras koncert. God timing, thi dette viste sig at være årets bedste koncert.
2. LAMB OF GOD, Vega, 04-03-2010 - Slayer, nej. Exodus, nej. Kreator, nej. Lamb of God, JA! Det var en fuldendt aften i Vega.
3. BEHEMOTH, Copenhell, 12-06-2010 - det var koldt og bistert, men det bidrog blot til at intensivere oplevelsen.
4. WITCHERY, Metaltown, 21-06-2010 - Metaltown er en ganske moderne festival, så det var rart at se et band med teaterblod. Det brutale står endnu stærkere når det er omgivet af neonfarver og alt hvad dertil hører.
5. GALLOWS/KELLERMENSCH, Roskilde Festival, 03-07-2010 - desværre lå disse to koncerter oveni hinanden så det blev til to  halve, men store, oplevelser.

Årets internationale navn:

UNLEASHED – jeg er i tvivl om hvorfor men i løbet af 2010 er dette et orkester der er vokset i styrke. Velsagtens noget med fængende melodier og vedkommende tekster?

Årets danske navn:

RAUNCHY – for at sende Devilutions Metaltown-delegation på tur i den Göteborgske skærgård istedet for på festival, rejsepartner Molin udtalte efterfølgende at Raunchy er "som Mötley Crüe bare uden successen". Bortset fra dette bør de dog hyldes for at have lavet et album der pisser på enhver form for anerkendt heteroseksualitet. Det poppede er kørt ud i det ekstreme, men det gøres så overlegent at det er svært ikke at være imponeret. Kommer det velfortjente gennembrud omsider? Næste koncert kunne fint være i et tæt-pakket Store Vega.

Årets nye internationale navn:

KVELERTAK - på grund af stor tåbelighed missede jeg koncerten på Beta, men om ikke andet får jeg set dem på næste Copenhell.

Årets nye danske navn:

Helhorse – her er det vitterlig bare "et nyt navn". Tidligere kendt som Dødning, nu Helhorse. I 2011 kommer deres debutplade endelig. Den er værd at se frem til. Man ville være et skarn hvis ikke man her hylder en selv; tidligere kendt som alt mulig andet, nu: Devilution!

Årets comeback:

KORN - i 2010 stoppede de omsider med at lave lorteplader. Tak.

Årets optur:

COPENHELL - tak for at det regnede. Tak for at det blæste. Disse to ting bidrog til at festen, mellem koncerterne, koncentrerede sig i ølteltet. Stemningen var som en privatfest med ens 2-3-4000 bedste venner. Derudover må jeg også lige nævne Jams bog, at få en bunke billeder med i den vælger jeg at se som en art anerkendelse af at de har en bitte historisk relevans.

Årets største skuffelse:

Der er en stribe ting der gjorde mig gal i 2010. At PUMPEHUSET lukkede står nok først på listen. Minderne derfra er mange. At det så, set udefra virker det som en tåbelig fodfejl der forårsagede det hele - enhver brugtvognsforhandler ved at man som det første skal tjekke for restgæld - er begrædeligt. Boblere er ICEAGEs forrykt elendige koncert på Roskilde Festivalen, lortepunk af værste skuffe! (jeg er 666% ligeglad med at de just har begået en absolut respektabel indierock plade)!  Det piner mig også at der lader til at være en vis træthed at spore hos SLAYER, KREATOR og EXODUS. Pt. står den på både middelmådige koncerter og kedelige plader hele vejen rundt. Der er sgu ingen af dem der er ved at tilbageerobre tronen, det virker som om LAMB OF GOD og MACHINE HEAD endog meget snart har det thrash-metalliske overherredømme.

Mit største ønske for 2011:

Flere hardcore koncerter i DK. Der er en pinlig mangel på den slags. Ikke deathcore, metalcore eller crapcore: HARDCORE!

Det glæder jeg mig mest til i 2011:

WACKEN OPEN AIR. Alt tyder på at de er tilbage på sporet. 2011 bliver et godt år.