Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Mødet med Bæstet - del 6

Updated
Mødet med Bæstet - del 6
Bæstet er et mangehovedet uhyre og det swingede endda indimellem, da det mødte Anders Molin. Anders Molins 666'ere

Jeg har valgt at fortolke mit møde med bæstet i musikken, så det handler om de plader, der med metallens fantastiske energi besatte mig og som gjorde at jeg opdagede heavy metal. For mig handler det dermed ikke om mit møde med satanisk inspireret musik, men med en djævelsk fed genre.

6. Pretty Maids: "Red, Hot and Heavy"
En ung og metallisk uerfaren Anders havde netop investeret i unplugged-pladen "Stripped" fra horsensianske Pretty Maids. "Det var jo god pop," tænkte den unge Anders, så da han kort efter stod i Bilkas elendige cd-afdeling, smuttede en tilbudsskive med den underfundige titel "Red, Hot and Heavy" ned i kurven sammen med Pet Shop Boys legoklodsplade "Very". Præcis tre minutter og 34 sekunder efter at skiven var sat i cd-afspilleren og Pretty Maids havde smadret mine øregange med "Back to Back", var jeg solgt og alt andet musik var i princippet ligegyldigt, da jeg nu havde mødt bæstet i heavy metal.

6. Iron Maiden: "A Real Live One"
"Jeg tror, det lyder lidt som Europe," sagde min søster og pegede på Iron Maidens liveplade "A Real Live One", der stod lidt ensom i en fransk pladebutik (ja, og vores far er pave Johannes Paul DCLXVI). Lillesøster tog fejl, det erfarede jeg hurtigt. Men hun er alligevel tilgivet, for hvor blev jeg dog helvedes vild med galoprytmer, blæsebælgen Bruce Dickinson, guitarharmonier og djævelsk fede tekster. Her kommer jeg til at tænke på, hvad jeg var gået glip af, hvis hun havde peget på en Suede-plade (gys!).

3. Megadeth: "Youthanasia"
Året var 1994 og Megadeth udgav pladen, der skulle følge op på klassikeren "Countdown to Extinction", men da jeg aldrig havde hørt om bandet købte jeg udelukkende cd'en, fordi coveret var så fedt: En gammel dame hænger spædbørn til tørre. Det viste sig dog hurtigt, at det ikke kun var coveret som var i særklasse - magen til god kombination af sublim sangskrivning, vrede, onde riffs, energi og fandenivoldskhed, som kun Mustaine kan mestre det, skal man lede længe efter. Og jeg opdagede thrashen som en væsentlig del af bæstet i metallen.