Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RF’23: Code Orange, Special Interest og Derya Yıldırım & Grup Şimşek

Updated
code orange

Roskilde Festival spjætter endnu engang og giver os avantcore, discopunk og tyrkisk psychfolk.

Kunstner
Dato
28-02-2023
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Vi nærmer os hastigt et fuldt program til årets Roskilde Festival, og endnu engang har vi udvalgt de spændende navne. I denne omgang er det ikke lige til højrebenet, men det gør det kun bedre.

Code Orange


Gruppen var engang kendt som hardcorebandet Code Orange Kids, men har sidenhen taget et skarpt sving til venstre og ligger nu til dags snarere i grænselandet mellem metalcore og nu-metal, med gæsteoptrædener fra Corey Taylor og hans lige.
Deres seneste plade, ‘Underneath’ fra 2022 var spændende og skarp og vi forudså med glæde yderligere udvikling fra bandets side. Deres seneste liveperformance var til gengæld hamrende elendig, så der er plads til forbedring.

Læs alt om bandet her.
Læs seneste koncertanmeldelse her.
Læs seneste pladeanmeldelse her.

Special InterestSpecial Interest stammer fra Louisiana i USA og det er umuligt ikke at høre. Den sumpede groove og den store hip-hop- og discoindflydelse gør sig i den grad gældende på deres performance. Det her er gennemført sydstatsmusik og er et af de mere spændende indslag på bookingen. Det kan både være vredt og festligt og det understreger kvartetten til fulde. Trods brug af synths og trommemaskiner er det både varmt og levende og klart et besøg værd.

Derya Yıldırım & Grup ŞimşekTyrkisk-tysk-britiske Derya Yıldırım & Grup Şimşek spiller tyrkisk inspireret psych, der kalder på en varm sommerdag med glæde og afslapning over hele linjen. Hvis man er glad for Richard Dawson & Circle, så er der klart noget at komme efter her, i det trippede, folkede og synthede lydunivers. Vi håber på en eftermiddagsoptræden.

Menu