Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Festivaljam.dk: Axl N' Roses

Updated
Festivaljam.dk: Axl N' Roses
Godt nyt for papvins-rockere: Guns N' Roses på Roskilde Festival 2006, men kan vi stole på Axl? I sidste uge meldte Guns N' Roses deres ankomst til årets Roskilde Festival, hvilket skete i forlængelse med flere offentliggjorte europæiske festivaljobs - på sin vis spændende og rigtig godt at Roskilde Festival har valgt at tilgodese FESTrocken og retro-tungrocken på een og samme gang. Det er nemlig den side af Roskilde Festival, vi har manglet - og altså stadigvæk mangler midt i bookingsgruppens konsekvente pleasing af Informations og Weekendavisens udsendte rock(?)reportere!

Men spørgsmålet er så om man kan regne med den ret uberegnelige Axl Rose og hans aktuelle line-up? Dette set i forhold til både den fysiske tilstedeværelse og det kvalitetsmæssige... kommer han og bandet virkelig? Har Axl lært at gå på scenen nogenlunde til tiden? Og hvad er der at hente i det aktuelle Guns N' Roses line-up (som udover Axl kun tæller keyboardspilleren Dizzy Reid som GN'R-mand fra 90'erne), både mht. til dette bands behandling af de gamle superhits og så det komisk længeventede nye materiale, "Chinese Democracy", der både er rygtet til udgivelse denne måned og som værende en treble-cd? Årtusindets største promo-stunt eller reelt kaos... aner det ikke, men det album kommer når der kommer - eller hvis det kommer.

I alle fald er Guns N' Roses anno 2006 en ganske uvis faktor, men måske også lige dèt navn, der kan samle alle mand af ellers forskellig rockobservans foran orange scene, en af dagene mellem den 29. juni og 2. juli.