Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Festivaljam.dk: Sweden Rock rykker!

Populær
Updated
Festivaljam.dk: Sweden Rock rykker!
Accept og Mötley Crüe headliner Sweden Rock 2005. Også nyt fra Wacken og Roskilde. De tyske heavy metal legender Accept (bill.) genforenes til nogle koncerter til sommer og har konfirmeret deres deltagelse på den store svenske heavy festival, Sweden Rock i Sölvesborg, der finder sted den den 9.-11. juni, hvor Motley Crüe ligeledes står på plakaten som headliner (som sidste band lørdag aften). Andre veterannavne fra 70'erne/80'erne som Dio, Nazareth, Magnum, Styx, Kansas og Blackfoot dukker også op, mens bands som Hammerfall, Hellfueled og Sonata Artica står for den yngre del af Sweden Rock line-uppet.

Accept's show bliver det eneste i Skandinavien, og derfor kan der ikke spekuleres mange nanosekunder i en eventuelt deltagelse på Roskilde Festival, hvor bandet huskes for en henrivende heavyfest af en koncert i 1994, søndag eftermiddag på grøn scene.

I øvrigt minder Sweden Rock's eksklusive booking af Accept om sidste års eksklusive booking af Judas Priest, på et år hvor Roskilde Festival ganske tydeligt savnede et stort hard rock navn, kapable til at "headline" orange scene. Spørgsmålet er derfor om Roskilde Festivals bookinggruppe er årvågne nok når der rykkes på bookingerne rundt omkring i det sene efterår? Fx har Wacken Open Air, der først finder sted i august, også offentligjort flere af deres navne, herunder Accept, som i øvrigt kun spiller to af deres sommershows hjemme i Tyskland. Andre navne er bl.a. Nightwish, Axel Rudi Pell, Overkill, Obituary, Edguy, Marduk og danske Illdisposed og Mercenary.

Roskilde Festival har indtil videre kun offentliggjort D-A-D, hvilket har vakt en del forundring blandt branchefolk og fans som Heavyjam.dk har været i dialog med de seneste par dage.

Men, nuvel, lad os da håbe at Roskilde rykker op med noget tungt & godt inden længe, så vores skepsis kan blive gjort til skamme. Nyhedsbrev med bl.a. nye bandnavne vil blive udsendt hver onsdag (og desuden opdateret på hjemmesiden).

Kunstner