Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Headbanging og hemmeligheder på Metal Caféen i Kolding

Populær
Updated
Headbanging og hemmeligheder på Metal Caféen i Kolding

På Godset i Kolding har man gennem det seneste år forsøgt at lave anderledes metalaftener. Det ligner en succes, der kan brede sig ud over landet.

Spillested
Dato
12-12-2014

Fredag aften tog Devilution på research på Godset i Kolding, hvor der for halvandet års tid siden lanceredes en ny form for metalgigs med det mundrette navn Metal Café. Vi tog en snak med to af ophavsmændene til dette friske initiativ, Claus Høilund fra musikforeningen Rock´In House og Daniel Farre. Sammen med en række frivillige driver de to Metal Caféen.

Daniel Farre kom på idéen med en metalcafé i Kolding. Daniel syntes, at der skulle ske noget nyt for metallen i byen. I stedet for ”bare” at arrangere metalkoncerter på Godset, hvor der for det meste kun er de dedikerede fans af hovednavnet eller evt. den undergenre, som hovednavnet spiller, der møder op, så havde Daniel en idé om, at man skulle prøve at bringe metalfans sammen på tværs af alle de mange undergenrer, der er skudt op gennem metallens lange og brogede historie.

Claus Høilund fra Rock’In House var straks med på idéen, og herefter blev første metalcaféaften afholdt i juni 2013.

Anderledes metaloplevelse

Idéen med Metal Café er, at der hver gang optræder et liveband. Men det bliver ikke forud annonceret, hvem der skal spille. Det skal være en overraskelse og skulle gerne betyde, at der er metalfans, der på den måde stifter bekendtskab med en genre eller et band, som man ikke er bekendt med i forvejen. Det har indtil videre vist sig at være en succes. I Metal Caféen har der således været optræden af bands, der spiller lige fra traditionel heavy metal til hardcore metal.

Ved siden af at booke bands til heavykoncerter på Godset, er Claus Høilund derfor også flittigt beskæftiget med at finde egnede nye bands, der skal have chancen i Metal Caféen.

Metal, hygge og øl

Udover livebandet er der aftenen igennem konkurrencer og quizzer, masser af metalmusik i alle genrer fra 1970 og fremefter leveret af DJ's og så naturligvis hygge og en masse øl.Fredagens Metal Café skilte sig dog lidt ud fra de tidligere caféaftener ved, at det var annonceret på forhånd, hvilke bands – for i anledningen af julen var der to bands – der skulle optræde. Men Daniel Farre bedyrede, at det kun var som en julespecial. I det nye år går man over til konceptet med hemmelige bands igen.

Men i fredags var der altså to bands og tro mod Metal Caféns ånd om, at man så vidt muligt vil have fat i alle, der elsker metalmusik, var det to meget forskellige bands. Først spillede southern rock/metal-bandet  Loud ’N’ Rowdy, og efterfølgende sluttede black metal-bandet Solbrud festen af. Ind imellem de to optrædende var der headbangerkonkurrence med skridttæller monteret på de deltagendes hoveder og naturligvis en masse andet metalmusik og god stemning.

Lad de unge komme til

Devilutions udsendte kunne ikke undgå at bemærke, at gennemsnitsalderen hos publikum var temmelig høj. Daniel Farre måtte medgive, at på trods af at man bestemt også spiller den slags musik, som unge fans hælder til, så var det en udfordring af få fat i de helt unge. Men man arbejder ihærdigt på at nå ud til det unge publikum for at gøde jorden for den næste metal generation.Musikstedet Konfus i Esbjerg skulle efter sigende også være på vej med Metal Café-arrangementer. Men Daniel Farre frygter ikke konkurrencen fra andre steder. Tværtimod tilbyder han at bidrage med gode råd til spillesteder, der overvejer at gå Godset i bedene.

Næste Metal Café på Godset bliver fredag den 27. februar 2015. Det kan varmt anbefales at møde op og støtte det gode initiativ. Der er altid fri entré til Metal Café-aftenerne.