Copenhell 2016: Guide til torsdagen

Populær
Copenhell 2016: Guide til torsdagen

Devilution guider til førstedagen på Copenhell, der for første gang i sin levetid har meldt udsolgt af partoutbilletter. De glade indehavere af disse eller en torsdagsbillet kan glæde sig til en dag med alt fra masser af 'core over koryfæer som Alice Cooper og Scorpions til keltisk punk, symfonisk prog og power metal.

Dato
23-06-2016
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen (arkiv)
Forfatter

DEFECTO Pandæmonium, kl. 13:30

Fordi:
Debutalbummet ’Excluded’ kom i foråret, og sidenhen er rosen regnet ned over det stærkt symfoniske og instrumentalt ekvilibristiske band fra København. Med meget dygtige Nicklas Sonne i front står Defecto for både storladen og vred progressiv metal, hvis lige ud i det håndværksmæssige ikke er hørt fra dansk jord i meget lang tid. Eneste bekymring for, om de kan stå distancen på Copenhell, handler om placeringen først i programmet og dermed meget tidligt torsdag.

For: fans af Dream Theater, Symphony X, Metallica, Opeth.

Pensum: 'Excluded'.
BLIND GUARDIAN – Hades 15:00


Fordi: Blind Guardian igennem en årrække har været i den absolutte top i power metal-genren, og fordi det er bandets kun anden koncert i Danmark.

Tyskerne har i en årrække været både stilskabere og førende i power metal. Men modsat mange andre bands i denne ultragermanske genre har Blind Guardian forenet genrens orkestrale og symfoniske elementer med metallisk tyngde og hårdhed og har undladt de alt for popmelodiske omkvæd, som genren som regel har samme forhold til, som Poul Glargaard havde til de våde varer.

Samtidig har bandets besøg i Danmark været sparsomme og begrænser sig til en enkelt sagnomspunden koncert på Rust tilbage i 90’ernes mørke, hvor Blind Guardian med katastrofefuldskab til følge tilsyneladende havde indtaget ligeså meget alkohol tilsammen, som førnævnte Glargaard klarede på en aften i byen. Danmark er i det hele taget ikke forvænt med koncerter i genren, så også derfor er det noget ganske specielt, når Blind Guardian indtager Copenhells skrå brædder.

For: fans af Tolkien, Iced Earth, Helloween, Orden Ogan.

Pensum: ’Imaginations from the Other Side’, ’Nightfall in Middle-Earth’.
BLACK PEAKS - Pandæmonium 15:30

Fordi:
Black Peaks spiller deres helt egen form rocket posthardcore med tæft for storladne og meget iørefaldende melodiske omkvæd, båret af forsanger Will Gardners alsidige og stærke vokal. Bandet er stort set umulige at klistre en genremærkat på, men er du til en god blanding af Muses sans for melodier og den utæmmede vildskab fra Every Time I Die, går du ikke helt galt i byen med Black Peaks.

For:
fans af Muse, Every Time I Die, Burst.
 
Pensum:
'Statues'.
DROPKICK MURPHYS – Helviti 16:15

Fordi:
Det er tyve års tro tjeneste i den melodiske punkrocks tjeneste, disse storsælgende irske amerikanere i år tager med sig til Copenhell. Dropkick Murphys forkærlighed for The Clash er ikke til at komme uden om, men bandets tørstige tand efter det autentisk keltiske giver nu engang hooliganrepertoirets street level spirit en anderledes politisk og først og fremmest festlig opstandsfølelse. Er der derfor et band på årets plakat, der bør kunne få selv den mest Biergarten-dedikerede metalfestrotte til at give slip på sit favoritspot i ølteltet for blot en enkelt koncert, må det næsten være disse herlige fællesskabsadresserende slamberter fra Boston.    

For: fans af Volbeat, Social Distortion, Flogging Molly og alle dem, der ikke kan få nok blomstertatoveringer på brystkassen og overarmene. Og for alle jer, der har råd til at lade festivalens dyre fadbamser skvulpe over i ren og skær fornøjelig iver.

Pensum:
’Blackout’.
NORMA JEAN – Pandæmonium 17:30

Fordi:
Norma Jean spiller metalcore, der favner alt fra melodiøs og hjerteblødende teenage-angst til aggressiv og mosh-indbydende mathcore med skæve strukturer. Trods mange udskiftninger har Chris Day holdt kursen og kvaliteten gennem de sidste to og et halvt årti.

Bandet er til september albumaktuelle med deres syvende studiealbum ‘Polar Similar’ og har med garanti en smagsprøve eller to med til Refshaleøen.

For:
fans af August Burns Red, Every Time I Die, Underoath, The Dillinger Escape Plan.

Pensum:
‘Redeemer’, ‘Bless The Martyr And Kiss The Child’, ‘Wrongdoers’.
AUGUST BURNS RED – Hades 17:45


Fordi: Der er potentiale for en gedigen metalcore-fest. Det kan godt være, at den amerikanske kvintet er glade for Jesus i en sådan grad, at Moses Hansen ville blive lykkelig, men der er samtidig rig mulighed for intensiv mosh og nakkegymnastik.

August Burns Red har eksisteret siden 2003 og udgav sidste år deres 7. fuldlængdealbum, ’Found in Far Away Places’. Hertil er det blandt andet blevet til et helt instrumentalt album med julesange og covernumre af Miley Cyrus såvel som Britney Spears. Til trods for dette er der ingen grund til at forvente hverken ’Jingle Bells’ eller ’ ’Wrecking Ball’. Forvent i stedet en testosteron-pumpende gang metalcore med alle de klichéer, der eksisterer.

August Burns Red spiller forskudt af Norma Jean, hvilket naturligvis giver nogle logistiske problemer. Man kan jo ikke være to steder på en gang. Snyd ikke dig selv for August Burns Red. Men hast i det mindste over til Hades efter Norma Jean. Der er mødepligt for 'core-fans! 

For: fans af Parkway Drive, As I Lay Dying og Miss May I.

Pensum:
’White Washed’, ’Majoring In The Minors’, ’Composure’.
ALICE COOPER – Helviti 19:15

Fordi:
Alice Coopers chokerende og hårde horrorrockmusik har været genre- og stilskabende, der udover det visuelle også har bidraget med adskillige store hits gennem de efterhånden mange årtier, hvor manden har spyttet sange ud. Alice Cooper er et ikon, der har inspireret et hav af musikere til både at gå med makeup og synge om farlige ting og gøre koncerten til mere end bare musik og gøre det til et show. Vores egen King Diamond er blot én åbenlys parallel at drage.

For:
fans af Marilyn Manson, KISS, Twisted Sister, W.A.S.P., Mötley Crüe.

Pensum:
’Billion Dollar Babies’, ’Killer’, ’Love It To Death’, ‘School’s Out’, ‘Trash’.
CONVERGE - Pandæmonium 20:30

Fordi:
Converge kan spille med en rytmisk kompleksitet uden at give afkald på det imponerende energiniveau i musikken, der er funderet på en inspiration fra såvel punk og hardcore som metal. I Devilutions anmeldelse af det seneste album fra 2012, 'All We Love We Leave Behind', blev bandet passende beskrevet som at have “stået fadder til metalcoregenren – i hvert fald den del, der forblev tro mod de punkede idealer”. Live skulle energiudladningen kun være vildere, så spis ikke for meget til aftensmad: Det er tid at kridte danseskoene og gå amok!

For:
fans af The Dillinger Escape Plan, Norma Jean samt mathcore og aggressiv metalcore.

Pensum:
‘Jane Doe’, ‘All We Love We Leave Behind'.
SIXX:AM – Hades 21:00


Fordi: Mötley Crüe er snart gået bort, og med tanke på de seneste præstationer takker vi for det, men glæder os over, at bandets egentlige talent, bassist og sangskriver Nikki Sixx, fortsat laver og spiller musik. Med SIXX:AM har han ikke forladt glam, men i selskab med sanger James Michael gjort det mere moderne og potent. Her er ingen stor kunst, men masser af fest og fængende sange.

For: fans af Mötley Crüe, W.A.S.P.

Pensum: ’Rise’, ’You Have Come to the Right Place’.
SCORPIONS – Helviti 22:30

Fordi: Scorpions har nu eksisteret i mere end 50 år. Tyg lige på den. 50 år. De har taktfast udgivet plader siden og er inspirationskilder for mange musikere gennem årene. Scorpions er meget andet end bare ’Wind of Change’, der dog var den perfekte sang udgivet på det perfekte tidspunkt og nærmest blev symbol på Murens Fald og afslutningen på Den Kolde Krig. Nu får vi her på Copenhell muligheden for at se legenderne på dansk jord. Det må vi ikke gå glip af, for med 50 år på bagen er Scorpions ikke længere dem, vi kan regne med i mange år ud i fremtiden De har før annonceret, at de vil stoppe. Om det sker i 2016 er uvist. Deres seneste plade, ’Return to Forever’, kunne indikere, at vi ikke er helt færdige med dem endnu.

For: fans af Rainbow, Europe, Michael Schenker, Dio, Deep Purple, Judas Priest.

Pensum: ‘Blackout’, ‘Love At First Sting’, 'In Trance', ’Crazy World’, ’Return to Forever’.
WITH THE DEAD – Pandæmonium 00:15


Fordi: With the Dead er, hvad man vist roligt kan kalde en doomsupergruppe; med Lee Dorrian (ex-Cathedral, ex-Napalm Death) i front, Tim Bagshaw – den oprindelige bassist fra de engelske doom-titaner Electric Wizard – på guitar, ex-Cathedral-bassisten Leo Smee og endelig Alex Thomas, ex-Bolt Thrower, som ny mand på trommer, efter at Bagshaws gamle bandkammerat Mark Greening røg ud på grund af personlige og politiske uoverensstemmelser tidligere i år. For bare at nævne nogle af medlemmernes (heldigvis primært musikalske) meritter – for der er nok at vælge imellem. Der er lagt an til tons-tunge toner lidt over midnat.

For: fans af Electric Wizard, Acid King, Ramesses.

Pensum: ‘With the Dead’.


GUTTERDÄMMERUNG – Hades 00:15

Fordi: ”It is the loudest silent movie on Earth”. Gutterdämmerung er et helt nyt koncept skabt af den visuelle kunster Bjorn Tagemose bestående af tre dele: rock ’n’ roll, film og koncert. Konceptet har i øvrigt nogle af verdens verdens bedste medvirkende – Lemmy, Slash, Tom Araya, Iggy Pop, Josh Homme, Henry Rollins, Grace Jones, Mark Lanegan og Jesse Hughes. Intet mindre. Konceptet vises på en storskærm på Hades, mens et liveband lægger lydspor til, og fyrværkeri udgør special effects. En absolut anderledes festivaloplevelse og et must see!

For: fans af Motörhead, Queens of the Stone Age, Slayer, Slash, Iggy Pop, Eagles of Death Metal.

Pensum: At lade sig imponere.