Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #106

Populær
Updated
House of Franco #106

Jens anmelder denne gang Iron Maidens 'Trooper'-øl, som havde danmarkspremiere i weekenden på rockkluben High Voltage.

Kunstner
Titel
Iron Maiden: 'Trooper'-øl
Dato
24-05-2013

Øl-anmeldelse i Devilution? Nu rabler det for krigsguden. Hvorfor ikke? Øl og metal hører jo sammen som Belgien og pædofili. Og når det nu er en pils fra et af verdens mest legendariske heavy metal-bands, så fortjener den nogle ord i House Of Franco. Ikke nok med, at NWOBHM-koryfæerne har deres eget fly - med Bruce Dickenson som pilot - nu sætter de trumf på med deres egen 'Trooper'-øl, opkaldt efter en gammel Maiden-klassiker. Hvor rockersejt er det lige?
 
Den københavnske rockklub High Voltage inviterede folk indenfor her i weekenden til premieren på 'Trooper'-øllen. Om fredagen spillede husbandet deres covers, bl.a. 'The Trooper' (selvfølgelig), men det var først dagen efter, at jeg fik muligheden for at smage den meget omtalte pils. Pris: 50kr for en halv liter. Der var vist røget ca. 150 over disken om fredagen, en pæn succes må man sige.
 
'Trooper' er en meget typisk engelsk ale, der smagsmæssigt ligger meget tæt på f.eks. Newcastle Brown Ale. Den er dog lidt mørkere i smagen. Alkoholprocent = 4,7. Jeg må indrømme, at jeg ikke er kæmpe fan af ale. Jeg er en pilsner- og weissbier-mand. Det er måske en kulturel sag, da 'Trooper' sikkert passer perfekt til den britiske gane. Den er skam også mere end drikkelig, men man craver ikke en håndfuld. En fin øl uden de store dikkedarer. Ærkebritisk ... som Iron Maiden selv.
 
P.S. Forbuds-Sverige var dog ikke så glad for vores ven Eddie på etiketten, hvorfor den endnu ikke kan købes på Systembolaget. Men det er hunky dory, at Bofors sælger våben rundt om i verden? Way to go, Sweden.