Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #133

Populær
Updated
House of Franco #133

Jens skriver denne gang om Demon Heads debutkassettebånd og deres releaseparty/-koncert i BumZen.

Kunstner
Titel
Demon Head
Genre
9. Februar: Demon Head @ BumZen, Baldersgade

På grund af at jeg havde Angkor Wrack i mit radioshow på Christianshavns Radio 98,9FM, missede jeg desværre Polio & Julie og Korp i det herlige lille autonome punkspillested BumZen på Nørrebro. Showstart var af en eller anden grund utrolig tidligt på denne kolde søndag, men jeg var da heldigvis i god tid til de lokale stonerdoom-helte Demon Head.

Jeg så deres debutkoncert for nogle måneder siden – netop i BumZen – så det var kun passende, at stedet lagde hus til releaseparty for deres demo/rehearsal-bånd. Flere medlemmer af bandet har deres daglige gang som aktivister i BumZen, der denne aften var pænt besøgt, så man kan roligt sige, at Demon Head i høj grad havde hjemmebanefordel efter en lille turne til bl.a. Helsinki.

Lyden kan nogle gange være lidt tricky i undergrundsstedet BumZen, der ikke har det store PA-udstyr, men Demon Head havde ganske fin lyd denne søndag med fornuftig høj volumen for os halvgamle, halvdøve skabninger. Som de to gange, jeg har set dem før, blev vores sanser fanget i en medrivende malstrøm af heftig velspillet langhåret 70’er-metal. Sættet varede lidt over en halv time, og vi fik de fleste numre fra deres bånd.

De fem unge gutter sluttede deres sublime koncert med et nyt nummer, jeg mener, hed ’Monster Of Confusion’. Som noget nyt havde Demon Head en merch-bod ved baren, der ikke kun solgte deres bånd for den rimelige sum af bare 25 kroner, men også besad tre forskellige t-shirts, muleposer, plakater etc. Næsten Iron Maidensk merch-standard, haha. Demon Head – S/T kassettebånd (Smoked Productions)

De fire numre (‘Undertaker’, ‘Three’, ‘Ride The Wilderness’ og ‘Demon Head’) har været ude på Bandcamp i noget tid, men nu er de endelig kommet ned på en kassette. Båndet er udgivet af Smoked Productions, der også har udsendt bong/doom-hovederne Reefer (tidligere anmeldt i House Of Franco).

Udgivelsen er en bundsolid debut, der er et rehearsalbånd med en nedbarberet livelyd, som ikke er sovset ind i effekter, men absolut er en fremragende introduktion til Nørrebrobandet. Man kan roligt kalde Demon Head for en retrohyldest til Pentagram og Black Sabbath, men der er en spilleglæde og kærlighed til genren, som nok skal udvikle sig mod et mere selvstændigt udtryk i fremtiden. Gerne på vinyl! Jeg synes klart, at det sidste nummer, ’Demon Head’, er højdepunktet med flest facetter på båndet. Jeg går stærkt ud fra, at båndet kan købes i Rockuglen og Repoman. Hvis der er flere tilbage, da dem, de havde med, alle røg til releasefesten.

Fans af nye, hotte bands som Kadavar og Uncle Acid & The Deadbeats kan roligt investere i denne tonsetunge båndudgivelse. Faktisk synes jeg, at Demon Head er betydeligt mere interessante end sidstnævnte. Til orientering består bandet af medlemmer fra bl.a. Reefer, Alucarda, Scavenger Brats og Warbeast. Sidstnævnte spiller i øvrigt til KBH2014-festivalen i Ungdomshuset 7. og 8. Marts. 

Det er i øvrigt lidt skægt at iagttage, hvordan folk fra den Københavnske hardcore punk-scene næsten altid ender i nogle tungmetalliske bands. Hvorimod deres kollegaer fra Århusscenen mere går indie- og post-punk-vejen. Det er en udvikling, som jeg har observeret, siden jeg startede med at komme på Jagtvej 69 i midt-80erne. Dengang var kongerne Discharge og Dead Kennedys, men nu er Black Sabbath og dødsmetal hittet blandt ungdommen på Dortheavej, hvad man også kan se til Heavy Days In Doomtown og Kill-Town Death Fest-festivalerne. Det lange garn vandt over mohawken. 

http://demonhead.bandcamp.com/

Menu