House of Franco #137

Populær
House of Franco #137

Krigsguden har været på en dødstur på Stengade og blev krænket af Interment/Undergang-lineuppen.

Kunstner
Titel
+Undergang
Spillested
Dato
13-03-2014
Fotograf
Malik Camlica


13. marts : Interment + Undergang @ Stengade


Der er ingen stor hemmelighed, at jeg savner mere rå old school dødsmetal til Copenhell og mindre fesen metalcore. Meget mindre. Columbianske Inquisitions koncert for nyligt i Amager Bio var en sublim demonstration i dødsblack, der sad lige i skabet. Det samme kan siges om Warbeast til KBH 2014 ungerfestivalen, som fik undertegnede til at mindes de tidlige Sodom-skiver. Aftenens menu på Stengade var helt efter bogen. Det er alle Extreme Rotten-shows.

Jeg ankom i Undergangs tredje nummer, og blev skudt godt i gang med en ny rådden sag ved navn ’Kogt I Blod’. Den lokale trios soniske nedsmeltning af publikum er meget afhængigt af, om lydmanden kan sit shit. Det kunne vedkommende heldigvis denne aften.

Undergang blandede eminent dødsposen med hurtige Autopsy-overgreb, satanisk kloakvokal og ultratunge indslag. De sidste fik mig til at tænke på en mere ond, crustet udgave af Bolt Thrower tilsat Winters doomsludge. Samt tegneseriebladet 'Gru' og Fætter Maddike. En af de bedste Undergang-koncerter i lang tid.

Svenske Interment blev dannet i 1990, efter at de havde heddet Beyond i et par år, men jeg stødte først på dem med split-lp’en 'Conjuration Of The Sepulchral' med Funebrarum, da Undergang spillede med sidstnævnte på Loppen. Interment er indbegrebet af, hvordan klassisk, svensk dødsmetal skal spilles.

Jeg fik flere flashbacks under aftenens koncert til de overjordiske debutplader med Dismember og Grave. Sættet var pænt varieret, flere numre havde et punket feel, mens andre brød metallydmuren som et Boforsmissil. Svenskerne bevægede sig ikke synderligt meget på scenen, men de kunne deres kram. Dem vil jeg gerne se igen. 666 % godkendt. Håber folk fik set de efterfølgende Interment/Undergang-shows i Ålborg og Århus på 'Blodspor gennem Danmark'-turnéen.

Billeder:
1: Koncertplakaten
2: Undergang
3: Interment