House of Franco #151

Populær
House of Franco #151

Jens skriver denne gang om fredagskoncerten med Poison Idea, Rövsvett og Brudte Løfter på Loppen.

Kunstner
Titel
+Brude Løfter + Rövsvett
Spillested
Dato
22-08-2014
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Mathias Nielsen
Forfatter

22. August : Poison Idea (US) + Rövsvett + Brudte Løfter @ Loppen, Christiania

Jeg har set Portland-hardcorelegenderne et par gange. I 1990 på Jagtvej 69 og på Loppen i 2006, begge shows var en blandet oplevelse og en reminder om, at massiv indtagelse af alkohol og hårde stoffer ikke altid fremmer et bands formåen på en scene, selvom det er en væsentlig del af amerikanernes nihilistimage. Så mine forventninger var noget uklare, men vi skulle lige have to supportbands før hovedmenuen.

Første band på Loppen var de lokale K-town hardcore punks Brudte Løfter, som jeg har set utallige gange. De havde ingen lydprøve, kun et hurtigt line check, så jeg var noget spændt på, hvad de fire gutter kunne byde på denne aften. Det var ingen grund til bekymring, da københavnerne leverede den absolut bedste koncert, jeg endnu har set med dem. Alt klikkede perfekt. Lyden var i top, det samme gjaldt sætlisten (deres nye tunge nummer 'København' virkede som en drøm) og medlemmernes performance. Sangeren Martin er altid hyperenergisk på en scene, men denne aften var det oppe i de røde felt. Han har aldrig sunget bedre. Fik næsten Ripping Headache-kuldegysninger. Tobias bevidste til overmod, at han ikke bare er en standard hardcorepunkguitarist, men hans spil besidder utroligt mange rock'n'roll-facetter. Det samme gjaldt Michael og Yogi "The Animal" på gryderne.

Det er ca. 25 år siden, at jeg sidst så svenske Rövsvett i det gamle Ungdomshus. Jeg husker dem som et herligt, lettere fjollet hardcoreband med masser af humor. Det var der ikke meget af i aften. De gamle gutter var blevet noget mere macho tough guy hardcore-agtige, hvad der klædte dem lige så dårligt som deres kiksede store ishockeytrøjer. Suicidal Tendencies-looket var ren nedtur, selvom de spillede deres klassiske kaffesang, hvis tekst jeg engang havde skrevet på mine jeans back in the day.

Poison Ideas line up består kun af et original medlem idag, nemlig den svært overvægtige sanger Jerry A.; derudover er eneste gamle medlem Eric "Vegetable" Olson, som medvirkede på 'War All The Time'. De kom lettere katastrofalt fra start og lod til at befinde sig i hver sin verden. Selvom det var første gig på turnéen, burde de rutinerede herrer have været bedre sammenspillede. Senere blev det noget bedre, og vi fik hits som 'Just To Get Away', 'Plastic Bomb' og et cover af 13th Floor Elevators' 'You're Gonna Miss Me'. Jeg ville dog hellere ha' hørt deres herlige version af The Go-Go's 'We Got The Beat'.

Jerry opførte sig lettere underligt gennem hele koncerten, nej, han var for engang skyld ikke blæst af stoffer og druk, kunne alle teksterne (chok!). Men han spillede fuld, mens hans snakkede og snakkede, selvom han var ædru?!? En råbte af ham, at han skulle holde kæft. Så blev Jerry mopset og skar ned på sætlisten. Gid jeg havde set dem i 80'erne. Men alt i alt var det dog en okay koncert i forhold til de to forrige, som jeg har set med Poison Idea.  Forretten fra Brudte Løfter stjal alt fra denne aftens menu. Sådan kan det jo gå, når ungdommen er mere skarp end veteranerne.

P.S. Kudos til Loppen for deres August-program. Det er noget tid siden, at spillestedet har kunnet diske op med så fede navne som bl.a. Dead Instrument (danske grindcoreguder), Quintron & Miss Pussycat (inkl. udsyret dukketeater) og en herlig Love Potion-reunionkoncert dagen efter Poison Idea. Bravo!