Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #76

Populær
Updated
House of Franco #76

Jens anmelder denne gang hardcore og metal shows fra Ungdomhuset og Loppen med bands som Nitad, Dogmatist, Brudte Løfter, Bottom Feeder, Dead Instrument og Fleshpress.

Kunstner
Titel
Nitad, Dogmatist, Brudte Løfter, Bottom Feeder, Dead Instrument & Fleshpress.

13/9 : Nitad + Portkeria + Dogmatist + Brudte Løfter @ Ungdomshuset

Amager/Nørrebro bandet Brudte Løfter startede denne aften i Dødsmaskinen med et solidt halv times sæt af Orange County inspireret 80'er hardcore. Frontmanden Martin (også i Sinister Creation) prøvede energisk at få gang i publikum, men folk skulle nok lige ha nogle flere hancocks indenfor vesten. Lyden var ret tydelig, men måske en anelse poleret. Der kommer iøvrigt snart en debut 12 tommer med dette nye lovende og travle hardcore punkband - produceret af Morten fra Tumor Warlord - med numre som 'Blodrødt Daggry', 'Coke På Klods' (!), 'Bedre End Dig' og 'Romerne Kommer'.

Poleret kunne man ikke kalde Dogmatists koncert. Holy fuckin' hell! Philips guitar lød som et B-52 bombefly, der nødlandede i en katolsk kostskole for børn med Tourette syndrom. Og hans sindssyge vokal var lige så blæst. Og han knækkede sig på scenen. Jeg flyttede mig på et tidspunkt fra højtaleren og gik op i baren, her lød det mindst lige så fucked. Elsker det band! Ultra brutal og støjende hardcore tilsat både rock'n'roll, crust og lidt grindcore med folk fra Death Token, Bottom Feeder, Dead Instrument og Torchlight. Deres eminente demobånd, 'Obedience', udkommer iøvrigt snart på en vinyl 7" på Crucofocados Records.

Texas bandet Porkeria kom lidt til kort efter denne magtdemonstration med deres lettere uorginale standard hardcore punk. Heldigvis satte svenske Nitad - som har spillet masser af gange i København - tingene på plads til sidst, og fik hele Dødsmaskinen til at lette med deres rå og catchy motorcykel-punkcore. Klart at de skulle headline og afslutte denne fremragende aften på Dortheavej. Kom snart igen! De havde også fået en hel kasse øl på scenen, hvad der nok heller ikke gjorde Nitad videre umotiverede.

 

Billede

14/9 : Fleshpress + Dead Instrument + Bottom Feeder @ Loppen


Der var ikke mange mennesker mødt op ved ti tiden, og man frygtede at folk plejede onde tømmermænd fra gårsdagen shows både i Ungdomshuset og Loppen (Cult Of Youth, Iceage, Lower, Hand Of Dust). Men lige før Bottom Feeder gik på scenen, kom da heldigvis en masse folk klar til en aften med ondskabsfuld metal i flere forskellige afskygninger.

Jeg har tidligere skrevet om Bottom Feeders support gig til Eyehategod i Beta, hvor Joachim (også i Redflesh) blev introduceret som ny sanger efter deres sæt. I aften var så hans debut, og den unge knægt klarede opgaven fornemt. Hans brutale vokal passede perfekt til bandets nådesløse tunge sludge metal. De havde også et par hurtige thrash-agtige numre, der ledte tankerne hen på High On Fire...på en rigtig god dag. God start!

Nådesløs er en passende betegnelse på Dead Instrument og deres amok grindcore. Sjældent har jeg set dem være så meget på som denne aften. Jacob fes frem og tilbage som en rastløs pittbull, mens han væltede publikummer, som de var forsvarsløse kegler på en bowling bane! Vi fik mange smagsprøver fra deres andet og bedste album, 'Violent Death' (ude på Raw Birth Records - KØB!). Bandet er generelt ret afhængig af, hvordan lydmanden får lavet deres umenneskeligt aggressive grindcore, men heldigvis var den ansvarlige på Loppen helt på toppen. Muligvis den bedste Dead Instrument koncert jeg har endnu har set.

Jeg kendte ikke særligt meget til finske Fleshpress, men de leverede nok aftenens mest afvekslende sæt. Næsten prog-agtig doom mødte atmosfærisk black metal. Et yderst kompetent band, der måske stod lidt i skyggen af de to første danske bands' dræber shows, men ellers en fin afslutning. Bravo Klub Livstræt - ser frem til det næste omgang!