Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #90

Populær
Updated
House of Franco #90

Franco anmelder denne gang danske 7-tommer-udgivelser med Moth, Brudte Løfter og Happy Hookers For Jesus.

Kunstner
Titel
Moth, Brudte Løfter, Happy Hookers for Jesus
GenreMoth - Luminol 7” (Elektriske Plader)

Dette københavnerbands anden single udkom i slutningen af sidste år. Jeg havde deres debut 7"’er på min årsliste over årets danske hit (’Frozen Tears‘), og denne udgivelse fortsætter heldigvis i samme stil.
 
Iskold, dystopisk synth-baseret postpunk der trækker heftigt på tidlige engelske 80’er-navne som New Order, John Foxx og Fad Gadget. 'Taste The Remains' er fremragende, dyster sag, mens b-siden (‘Synthetic Hands’) er mere uptempo og poppet. To sublime tracks fra et af Danmarks mest spændende nye navne.
 
Jeg var for nyligt på værtshuset Fuglereden med sangeren Patrick (der også synger i Melting Walkmen og thrashmetallerne Invasion), og han nævnte at Moth netop er gået i gang med at indspille deres debutalbum!
Brudte Løfter - Ung, Dum & Desperat 7” (Gummopunx Records)
 
Brudte Løfter er et af de nyeste skud på K-Town hardcore-stammen, ligesom Commie Cowboys, og ligesom dem har de været flittige på koncertfronten sidste år. Begge bands spillede f.eks. for nylig til verdens bedste nytårsaften i Basement på Vesterbro sammen med De Høje Hæle.
 
Som Commie Cowboys er Brudte Løfter inspireret af amerikansk hardcore punk fra 80’erne. DC møder Boston? Fire effektive nyreslag uden nogen dikkedarer.

Det er måske lidt synd at singlen lægger ud med det svageste nummer, ‘Brænd & Fortryd’, og jeg skal lige vænne mig til Martin’s vokal, der er noget anderledes (mere rå), end da han sang i hardcore-bandet Ripping Headache. Men det er småting på denne bundsolide debut.
 
Brudte Løfter består af medlemmer fra bl.a. Sinister Creation, Even Dwarfs og Bomberegn. Morten fra Tumor Warlord har optaget og mikset denne skive samt deres anden, som snart er på vej fra drengene. Mit ex er i blå vinyl, og jeg mener, den nye kommer i rød.
 Happy Hookers For Jesus - S/T 7” (Vulgar Deformity)
 
Jeg har set Århus/Skive-bandet Happy Hookers For Jesus et par gange og været svært imponeret over de unge fyre. Bandet med det tåbelige navn har medlemmer fra det fantastiske hardcore punkband Urban Achievers.
 
Side 1 leverer to heftige punkeksplosioner, ’Stab You’ og ’Stay Away’, der trækker på Dischord-pladeselskabets lyd, f.eks. navne som Minor Threat og Void.
 
Bagsiden skifter fuldstændigt stil med ‘Prison Cell’, som lyder en rå punkudgave af Nirvana! Jeg er ikke kæmpe fan af Seattle-bandet, men det fungerer fremragende med Jeppes mere melodiske vokal. Pladens sidste skæring, ’Life In Despair’, er lidt en blanding af 7"’erens tre andre numre.

Singlen er ude på bandets eget selskab, Vulgar Deformity, som også har udsendt Urban Achievers og Fright Eye. Repo Man Records på Nørrebro har lige fået nogle eksemplarer af denne sublime 7"’er, og skynd dig derud og invester i Jesu glade ludere.