Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #177

Populær
Updated
House of Franco #177

Jens har en lille snak med guitaristen Andreas fra det fremadstormende unge dødsmetalband Reverie.

Kunstner
Titel
Jens Franco
Dato
13-04-2015

Hvornår blev Reverie dannet og hvorfor det navn?

- Nogle af os havde spillet lidt sammen, og I 2012 fik vi så samlet hele bandet. Halfdan foreslog engang, at man en dag burde lave et band som skulle hedde Reverie, så det føltes som et naturligt valg da vi skulle spille vores første koncert i December 2012.

Hvad er jeres inspirationskilder? Jeg ved fra mit radioshow, at I elsker gammel 80'er-metal.

- Alle i bandet er store Mercyful Fate-fans, men ud over det er inspirationerne meget forskellige fra os alle fire, og da vi alle sammen bidrager med hvert vores input, bliver det lidt svært at snakke om nogle direkte inspirationskilder.

Jeg omtaler tit Reverie som ”blackened death metal”, men I ser jer selv lige så meget som black metal som et dødsmetal band?

- Ja, bortset fra, at jeg har svært ved at sige hvilken stilmæssig kategori jeg vil putte det band jeg selv spiller i. Jeg tror, at da vi startede bandet ville vi gerne spille i stil med Morbid Angel, derfor blev det kaldt dødsmetal. Men allerede efter den første demo var det ikke rigtig noget der blev snakket om.

Jeres kommende debut album udkommer på tre selskaber?

- Det er korrekt. LP-versionen kommer i Danmark på det københavnske selskab Escho. I Japan på selskabet BIG LOVE records, som ofte arbejder sammen med Escho, og på CD udkommer den på det irske selskab Invictus Productions. Jeg kan umiddelbart ikke forstille mig en bedre måde at få pladen ud på.

Lyden er væsentlig bedre end de to første demobånd. Hvor er den indspillet, og er det kun nye numre?

- Den er indspillet og mixet i et studie i Valby, sammen med den fantastiske Jens Benz. Derfor den gode lyd. 4 af sangene er genindspilninger fra demoerne, og ellers er det så nye sange. Selvom at flere af sangene var klar, da den anden demo blev optaget.

Hvordan var det at supporte Morbid Angel?

- Det ville være en en stor drøm der gik i opfyldelse, hvis det var for fire år siden, da vi lige havde startet bandet. Desværre fandt vi ud af, at det at have en supporttjans ikke er sådan en fed ting, og desværre var det til et band, der er blevet til nogen, der lever på hvad de gjorde godt engang for 30 år siden.

Flere af jer har også gang i andre projekter som f.eks. black metal bandet Slægt og instrumental progrockerne Værket samt et par andre?

- Det er rigtigt. Adam spiller trommer i slægt samt Værket, hvor jeg spiller tværfløjte. Slægt har for nyligt udgivet en LP og med Værket er vi i gang med at skrive vores første LP. Adam spiller i øvrigt også i Kamp, som er fænomenale.

Flintholm-øverbunkeren. Er det en gammel tysk bunker fra 2. verdenskrig? Har Hitler besøgt den?

- Naturligvis ikke. De danske bunkere blev jo brugt til at beskytte civile mod tyske luftangreb. Men det har ikke noget med vores at gøre, da så vidt jeg ved er vores bunker bygget i 50'erne og skulle beskytte mod en mulig atomtrussel fra Rusland.

Spiller du stadig tværfløjte live med Reverie?

- Ikke for tiden i hvert fald. Heldigvis har vi lavet bandet Værket, som sørger for at mine behov bliver dækket.

Hvad handler jeres tekster om?

- Teksterne handler om forskellige ting. Nogle af dem om kærlighed, andre om vrede og had, venskab og død, også af og til om havet.

Hvad synes I om den danske metalscene?

- Utrolig uinspirerende. "Metalscenen" er ikke noget vi kan identificere os selv med.  Hvis du snakker om interessante danske bands, kan vi anbefale: Serpents Lair, Phrenelith, First Hate, Ærkenbrand, Lower, Argot, Narcosatanicos og selfølgelig bands relateret til Reverie som Slægt, Værket og Kamp.

Har Adam bedre hår end sin bror fra Iceage?

- Uden tvivl.

Hvilke dyr er Halfdans knoglehalskæde lavet af?

- Der er en, som er lavet af lammeknogler og en, der er lavet af bisontænder.

Fremtidige planer. Skal I på Europa-tour i år? Japan?

- Forhåbentlig.