House of Franco #209

Populær
House of Franco #209

Krigsguden skriver denne gang om tyske Black Shapes Of Nexus' nye album 'Carrier'.

Titel
Carrier
Genre

Black Shapes of Nexus - 'Carrier' (Exile on Mainstream)

Jeg kender ikke meget til dette tyske doom metal-band, andet end at tidligere medskribent Nanna engang nævnte dem i en artikel fra Heavy Days In Doom Town, men sådan er det nogle gange. Jeg kaster mig ud i Black Shapes of Nexus-mørket; et band, jeg kan se spillede på Roadburn i 2008, hvorfor jeg nok har set dem i en ond koger.

Mannheim-bandet har eksistereret i cirka 20 år. 'Carrier' er deres fjerde fuldlængdeudgivelse. De blander på forunderlig vis doom med sludge og drone samt noiseelementer på en ret original måde, jeg ikke mindes at ha' hørt før. I et nummer som 'Lift Yourself' går der pludselig full on thrash metal i de tunge sager, og i 'Sand Mountain' er vi ovre i en næsten episk udgave af YOB møder Eyehategod. 'Carrier' indeholder også en lækkert syg coverversion af Hellhammers 'Triumph of Death'.

'Carrier', der også udsendes på dobbeltvinyl, er en ordentlig mundfuld af lange mareridtsskæringer, hvor desperate primalskrig blandes med komplicerede riff og electroniske elementer. Det var en hård og traumatisk indspilning for tyskerne, og bandet var efter sigende flere gange ved at falde fra hinanden. Der er heller ikke meget håb i de dystre sange, som nok ikke egner sig til en sjov fredag aften på High Voltage. Fans af Neurosis vil sikkert elske Black Shapes of Nexus, som jeg synes er et betydeligt mere interessant band.