Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Krigsguden #214

Populær
Updated
Krigsguden #214

Krigsguden svingede sit store garn til dødsmetal i KB18 med Sorcery, Deathronation og Slaughter Messiah

Kunstner
Titel
+ Deathronation + Slaughter Messiah
Spillested
Dato
17-05-2016
Koncertarrangør

17. maj : Sorcery + Deathronation + Slaughter Messiah @ KB18

Kødbyen har topkrænket min røv med metal på det sidste. Forrige weekend med to koncerter med S.O.D.-tributen Stormtroopers of Beer, der spillede hele 'Speak English or Die', hvor jeg fik headbanget mig halvt ihjel og hilst på legenden Dan Lilker, og nu denne onde ritualslagtning fire dage senere. Jeg takker og bukker.

Tirsdagens show på KB18 var en perfekt blanding af tre forskellige slags old school død, som den gamle krigsgud kan li' det. Slaughter Messiah var den nordeuropæiske midt-80'er stil med corpsepaint, læder, kæder og trve metal-posering. Trommeslageren var måske ikke verdens mest tighte, men det gav deres død møder proto-black et charmerende udtryk. Vi taler Nifelheim og Sodom tilsat Bathory. De afsluttede endda koncerten med et supercover af Bathorys 'Die in Fire'. Som altid på KB18 havde belgierne, som det første band, en lidt mudret lyd, men deres sæt var 100 % kirkeafbrændingsgodkendt.

Tyske Deathronation og deres dødsmetal var meget inspireret af amerikanske bands som Autopsy, Morbid Angel og tidlig Slayer. Trommeslageren, som spillede for de sidste to bands, var en del mere tight end Slaughter Messiahs, men havde så meget mindre garn. Sangeren og guitaristen lavede en del syge, skæve soli, mens hans to store biker/skinhead-kumpaner bare buldrede derudad i perfekt synergi. Dødsperfektion og mindst lige så overbevisende som Slaughter Messiah, hvis ikke mere.

Det gamle svenske band Sorcery (dannet i 1986!) afsluttede denne aften på fornemste vis med klassisk svenskerdød a la Dismember. Sangeren var tændt og mere nede på jorden end de andre, ja, han talte endda svensk mellem numrene og snakkede lidt med publikum, specielt min veninde Kathrine. Jeg elskede guitaristens ekstremt onde riff. Han beherskede også en næsten Tommy Iommi-agtig tråd i deres mere tunge sange. Bandet havde aftenens bedste lyd, mine hårdtprøvede ører blev voltaget til UG+.

Alle tre bands spillede lange sæt, og volumen var helt oppe i det blodrøde felt. Eneste minus: Hvorfor var vi så få?!? Københavnske trve metal-fans er til at lukke op og skide i! Så er det sagt. Maksimal hån fra krigsgudens side og mange tak til de dedikerede bands samt Daniel og Killtown Booking. Dette show er at finde på min top 5 over 2016s bedste metalshows.