Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Krigsguden #224

Populær
Updated
Krigsguden #224
Krigsguden #224

Krigsguden har været en smut på Stengade og headbanget til super-duper dødsmetal med Under the Church, Entrapment og Taphos

Titel
+ Entrapment + Taphos
Spillested
Dato
15-09-2016
Koncertarrangør
Fotograf
Jimmi Brandt Fotos

Killtown Booking. Dødsmetal. Det plejer altid at holde maksimalt. Denne gang var showet dog ikke i KB18 i Kødbyen, men på Stengade til en afveksling. Spillestedet har i de sidste 15 år haft en meget rodet, ujævn og ikke særlig interessant profil - reggae, Emergenza Festival og hiphop, min bare røv - men det blev der så sandelig rådet bod på denne torsdag.

De lokale Taphos var med, udvidet med Mathias fra Night Fever og Sulphurous. Jeg har kun set bandet som trio, men det gav noget ekstra pondus med mini-legenden, som er mere end fit for fight igen efter et uheld med hovedet på scenen i Dødsmaskinen sidste år. Taphos betyder begravelse på oldgræsk, og vi blev alle passende napalmdræbt af deres bestialske amok-dødsmetal, som nogle gange er oppe i grindcore-tempo med syge blastbeats fra den tyrkiske trommeslager Urrh (fantastisk navn!).

Sammen med Slægt, Orm, Undergang og Phrenelith er Taphos blandt mine favorit-metalbands fra hovedstaden. Jeg havde sanger/bassist Hampus (også i Alucarda og Lesion) på mit Virus Radio show tre dage senere, hvor han fortalte, at Taphos dagen efter skulle i  studiet for at indspille deres første demo med fire numre.

Hollandske Entrapment satte tempoet en anelse ned med lidt mere teknisk død, tænk Grotesque tilsat Pestilence. De fire unge korthårede gutter leverede en fin koncert, som måske var lidt for langt for et supportband. De deler i øvrigt pladeselskab, Pulverized Records, med aftens svenske hovednavn.

Under the Church udsendte albumdebuten 'Rabid Armageddon' sidste år, som røg langt op på min årsliste over bedste metaludgivelser. Bandet har rødder i 90'er-dødsmetalbandet Nirvana2002  - nej, ingen jamband-relation til Seattlegrunge-rockerne - hvad man tydeligt kan høre. Vi taler old school svenskerdød af allerypperligste kvalitet a la Dismember og Nihilist. Deres østrigske frontmand Mik Annetts var helt på topform og så ud til at hygge sig trods det fesne fremmøde. Aner ikke, hvad fanden der sker for headbangers i København, men I sinker missede i givet fald måske årets bedste metalkoncert i hovedstaden. Stram op!

P.S. Få nu set Taphos næste gang, de spiller, ellers får du krigsgudkindheste.