Krigsguden #316

Outlook-puqbpke5

Finske Evil Angel har med 'Unholy Evil Metal' udsendt et af årets bedste black/thrash-albums.

Kunstner
Titel
Unholy Evil Metal
Dato
07-10-2019

'Unholy Evil Metal' er en del mindre råt produceret end forgængeren 'Unholy Fight for Metal', men den har så også 12 år på bagen. Vi taler stadig beskidt beskidt blackened thrash, som er stærkt inspireret af de tidlige albums med det udødelige tyske thrash-trekløver Sodom/Kreator/Destruction tilsat små doser af  sydamerikansk proto-black som Holocausto og Sarcofago samt lidt Celtic Frost til husbehov. Angående sidstnævnte hedder et nummer på pladen faktisk 'UGH!', større hyldest får Tom G. Warrior næppe i 2019.

Som titlerne på de to albums antyder er alle læder/nitter/satan-metalklichéer kastet i ringen ligesom hos tyske Deathhammer, hvis fans vil elske Evil Angel. Sange som 'Necro Black Mass', 'Sacrificial Slaughter' og 'Nuclear Hammer' skal nok få hornene op blandt headbangers, der elsker old school thrash fra 80'erne uden noget fancy bullshit.

Evil Angel, som blev dannet i 1998, har ikke opfundet den dybe tallerken, og gud ske tak og lov for det. Produktionen kan måske være for poleret for nogle warmetallere og tempoet går sjældent i blastbeat mode, højest fra midtempo til thrash. Men de catchy riffs og Orgasmatrons (ja, det "hedder" finnen) dæmoniske vokal er ren porno for undertegnede.

Hele 'Unholy Evil Metal's 34 minutter spilletid sidder generelt bare i skabet, her er intet unødvendigt fyld. Absolut et band som ville passe 100% perfekt til Metal Magic Festivalens profil. Større ros fås ikke fra Krigsgudens side, så kan vi ikke få dem til Fredericia til næste år?

UGH!