Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Hatesphere i Hamburg

Populær
Updated
Hatesphere i Hamburg
Brian Lundkvist rapporterer fra det nordtyske, hvor århusianske Hatesphere spillede op til en tung aften i et prøjsisk metalparadis. På en rejse dybt ind i sjælen af tysk metal mødte Heavyjam dk.s udsendte forventningsfulde op i Markt Halle i hjertet af Hamburg, hvor Hatesphere på tour med Kreator gav tyskerne en sidste lektion i hvordan dansk thrash metal skal lyde når det er bedre end godt.

Hatesphere har haft en forrygende travl start på 2005, hvor de på deres ”The Killing Of Europe” tour har fulgt i hælene på de tyske metal koryfæer Kreator, rundt i det meste af Europa.
På en kold og ellers trist onsdag, efter at have gæstet 33 byer, lige fra Ljublana og London over Budapest til Barcelona, inden for kun 34 dage, var touren nået til et sidste gig i Hamburg før den skulle afsluttes med tre brag i Sverige og Norge.

De 33 shows, og sikkert lige så mange måltider tvivlsom Curry Wurst og ikke mindst en enorm mængde backstage bajere havde sat sit tydelige præg på bandet. Ikke så meget på deres humør, for det er svært ikke at være glad når man er omringet at lækre tyske metaltøser, men nærmere på deres fysik. Mikael Ehlert på bass havde alene taget otte kilo på, og beklagede at han var blevet nægtet af tourmanageren at slæbe sit gear selv (man kunne jo komme til skade!) og derfor var han, ifølge ham selv, i elendig form. Det kunne nu ikke ses under koncerten hvor han gav den gas som altid.

Drengene virkede på trods af det hårde program - det er sgu hårdt at være rockstar! – forrygende oplagte og havde masser af tid til at snakke med fans der flokkedes om merchandise boden og forlangte autogrammkarten, cd'er og stickers.

Hatesphere havde æren af at sparke Markt Halle i gang og gøre prøjserne klar til det der skulle vise sig at blive en forrygende aften. Da der både skulle være plads til Ektomorf og Dark Tranquility var gigget sat til at starte allerede kl. 19.30. Selvom det nok var lidt tidligere end os danskere går til koncert så virkede tyskerne ikke til at være synderligt præget af den tidlige start. Der blev kævlet pilsner på samlebånd, mens folk længe stod i kø på trapperne for at komme ind, og stilen blev kørt videre indendørs hvor fadøl til ca. en ti-krone stykket absolut ikke lagde en dæmper på begivenhederne.

Måske derfor, var folk også allerede godt tændte da Hatesphere åbnede showet. I hvert fald var der ikke slået mange toner an før folk forlod baren for at stimle sammen foran scenen, og så småt få strakt nakken og rystet tyskerhåret. Salen, der har plads til godt 800, var langt fra fyldt op, men de ca. 200 mennesker der nu stod med strakte knyttede næver, djævletegn eller bare en halvtom fadøl var vidne til en tung performance af Hatesphere, der havde imponerende godt fat i publikum.
Allerede efter de første par numre begyndte flere at komme nærmere scenen, og selv de dystre læderklædte rockertyper bagerst i lokalet kunne ikke længere stå stille, og da Bredahl introducerede næste nummer og fortalte at det handlede om at ”Shoot cocaine up your ass” var der ikke en eneste der ikke brølede med på opfordringen.

Om det har noget med coken i røven at gøre, ved jeg ikke, men én ting er sikker: Hatesphere præsenterede Danmark på bedste vis og gjorde præcis hvad de skulle, ved at få vækket et eftermiddagstræt tysk publikum og gjort dem klar til en fremragende metalaften.

Kunstner
Dato
05-03-2001
Genre
Karakter
4