Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dyster Fugl Fønix

Updated
Dyster Fugl Fønix
Death- og black metal pionererne Celtic Frost er tilbage med et dystert og godt album, "Monotheist". Det er vel 10–15 år siden, man sidst har hørt noget fra legendariske Celtic Frost, men nu gør pionererne fra Schweiz altså comeback – og det med pladen ”Monotheist”. Bandet, der har været inspirationskilde for mange bands op gennem årene, og som velsagtens har været med til at lægge kimen til den genre, vi i dag kender som ”black metal”, er tilbage for fuld skrue. Celtic Frost er ikke black metal, som vi kender genren i dag, men er alligevel et dystert band at stifte bekendtskab med.

Tom G. Warriors vokal skærer lige igennem, og på en punket måde skråler han vej igennem musikvæggen, der består af nogle ret fede hooks og riffs, mens Franco i baggrunden serverer en solid bund bag gryderne. Den dystre stemning opretholdes hele skiven igennem, som klokker ind på lidt over en time i alt. De 11 sange beviser, at selvom et band har været gemt af vejen en del år, kan man sagtens støve det af og gøre det klar til brug igen.

Celtic Frost er genopstået som en sand fugl Fønix, og er p.t. klar til at indtage scenen rundt om på de værste europæiske festivaler, deriblandt naturligvis Wacken Open Air i august (hvor Kong Kent gerne skulle stå parat med anmelderpennen frem for brækspanden - Red.).

Med ”Monotheist” i baghånden, ser det ud til, at Celtic Frost får et velfortjent comeback i 2006. Pladen lyder i hvert fald god, og sangene har umiddelbart en god "live-kvalitet".

Celtic Frost is back… with a vengeance!

Kunstner
Titel
"Monotheist"
Distributør
Karakter
3

Menu