Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Premiere: Crocell – Search Of Solace

Updated
Crocell 1200-336733

Crocell er klar med første single fra deres kommende plade 'Of Frost, Of Flame, Of Flesh'. En tung, melodisk krabat, som du kan høre og se her!

Kunstner
Titel
Search Of Solace
Dato
12-04-2024

Efter seks års pause siden seneste fuldlængde er Crocell nu omsider tilbage med en ny plade. Titlen er 'Of Frost, Of Flame, Of Flesh' og består af otte numre. Den første single derfra er nummeret 'Search of Solace', hvor betydningen af ordet solace nærmest drypper fra instrumenterne. Det er et tungt, melodisk og bevægende nummer, hvor Crocell i den grad får krænget den mere dybfølte del af deres lyd ud.

Crocell startede netop med at give omverdenen midtempo melodød på debutpladen 'The God We Drowned' tilbage i 2008, hvor vi så dem live første gang på Aalborg Metal Festival få dage før udgivelsen af samme plade. Dengang blev vi vældig imponerede over nummeret 'Winter is Coming', og sidenhen udgav de flere plader i samme stil. Både med fart på og numre, hvor tempoet blev trukket lidt ud.

Siden kom der også mere hurtige plader såsom dobbelt-EP'en 'Baptized in Bullets/Funeral Bliss', hvor der også var stor fokus på den black metalliske lyd i Crocells univers.

Nu må vi lige vente et par måneder endnu med at fælde endelig dom over 'Of Frost, Of Flame, Of Flesh', der udkommer 28. juni 2024 på Emanzipation Productions. Men singlen 'Search of Solace' er allerede klar, og kan nydes med musikvideo her i bunden af artiklen. Det er åbningsnummeret på den nye plade, og den har både tunge riffs, blast beats, guitarharmonier og melodiske passager, der gør, at man kan høre dybden i Crocells lyd.

Det er Tue Madsen, der har skruet på knapperne for Crocell, og det er der kommet en rigtig god, tung og skarp lyd ud af. Det er som nævnt seks år siden, Crocell senest udgav en fuldlængde i 'Relics' fra 2018, og nu er de så klar igen med 'Of Frost, Of Flame, Of Flesh'.

Første single 'Search of Solace' kan høres her: