Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Roskilde 2018: Guide til opvarmningsdagene

Populær
Updated
Roskilde 2018: Guide til opvarmningsdagene

Til opvarmningsdagene på Roskildes Rising-scene, kan du køre ørerne i stillinge til tunge toner fra blandt andre Slægt, Dirt Forge og Alcabean, inden festivalen for alvor går løs onsdag.

Kunstner
Dato
01-07-2018
Koncertarrangør

SØNDAG

DIRT FORGE – Rising, kl. 14:00

Fordi: Hvis klokken 14:00 på en søndag ikke er et perfekt tidspunkt til sludge metal, så ved vi ikke hvad et perfekt tidspunkt er. Trioen fra de stolte danske øer spiller det meste af tiden i et tempo hvor selv de fleste tømmermændsramte kan være med. Men det bliver ikke kedeligt af den grund. Med debuten ‘Soothsayer’ fra 2017 satte Dirt Forge deres eget præg på den tungeste ende af den danske musikskala. I mellemtiden har bandet spillet op til langsom dans over hele landet, så det er et velopvarmet band der som de første får lov til at massere dine trommehinder på Roskilde 2018.

For fans af: Monolord, Crowbar, High on Fire.

Pensum: Soothsayer.
ALCABEAN – Rising, kl. 21:55

Fordi: To brødre fra Espergærde lyder måske ikke som den mest sindsoprivende pitch for et band, men det er hvad Alcabean (tidligere kendt under navnet John Alcabean) er. Men er du nu alligevel sådan en afviger, der lytter til støjrock, så kan du ligeså godt lægge din aftensmads-tur forbi Rising-scenen, hvor de to unge fyre, der har fået ros fra blandt andet Clash Magazine og Rolling Stones Magazine, spiller.

For fans af: Interpol, Placebo, Talking Heads.

Pensum: Head Down
SLÆGT – Rising, kl. 23:05

Fordi: Slægt er efterhånden kendt som et dygtigt liveband, med styr på det tekniske og solide leverancer. Bandets album ‘Domus Mysterium’ fra 2017 fik en flot medfart - blandet andet istemte Devilutions anmelder at bandet “blander black metal og klassisk heavy metal og indfrier til fulde forventningerne”. Der er altså rig mulighed for en storladen oplevelse i tusmørket på Rising.

For fans af: Primordial, Iron Maiden, Thin Lizzy.

Pensum: 'Domus Mysterium' (2017).
MANDAG

CABAL - Rising, kl. 21:30

Fordi: Du har fået et par bajere til siden du så Dirt Forge og nu er det på tide at komme lidt ned i gear - helt ned i gear. Under gulvbrædderne. Under jordoverfladen. Helt derned hvor Cabals guitarer er stemt til. EPen ‘Purge’ tog røven på den danske metalscene og siden da, har det været svært at betegne CABAL som andet end en megasucces med en international fanskare. En fanskare der også tæller Thy Art Is Murders CJ McMahon, der har lånt sine vokaler til et af numrene på debutalbummet fra i år ‘Mark of Rot’. Måske er du ikke normalt til blackened deathcore, men smut lige en tur forbi alligevel. Det er normalt både en visuel og musikalsk oplevelse når CABAL spiller op til tusmørkedans.

For fans af: The Acacia Strain, Overthrow, Fastkill.

Pensum: Mark of Rot.