Roskilde Festival '16: Guide til onsdag

Populær
Roskilde Festival '16: Guide til onsdag

Åbningsdagen på dette års Roskilde Festival byder på lidt for enhver smag på rock/metal-fronten. Der er alt fra Bring Me the Horizon til Red Hot Chili Peppers, og At the Drive-In gør comeback, inden Slayer og Sleep hamrer igennem.

Dato
29-06-2016
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

BRING ME THE HORIZON – Arena, 17:30

Fordi: Bring Me The Horizon er et band, der tilsyneladende er i evig forandring; fra math-/metalcore på ep’en ‘This Is What the Edge of Your Seat Was Made For’ over to meget forskellige variationer af deathcore på ‘Count Your Blessings’ og ‘Suicide Season’ til at inkorporere electronica, klassisk musik og pop på deres senere udgivelser. Dertil har de ry for at give eksplosivt liveshow.

For: fans af Attack! Attack!, Norma Jean.

Pensum: ‘Suicide Season’, ‘Sempiternal’, ‘That’s The Spirit’.
FRANK CARTER & THE RATTLESNAKES – Avalon, 17:30

Fordi: Hvis man i 2010 var en af de festivalgæster, der klokken lort tidligt søndag morgen oplevede hardcore-bandet Gallows destruere det nu hedengangne Odeon-telt, er der selvfølgelig automatisk skrevet mødepligt, når Frank Carter i år vender tilbage for på ny at fucke rundt med Roskilde. Det var nemlig en af de bedste koncerter i det hele taget det år, hvilket ikke mindst skyldtes den fandenivoldske støbning, Carter er lavet af. Så selvom han ikke længere har sine gamle venner fra Gallows til at bakke sig op (han forlod bandet i 2011 grundet artistiske uenigheder), tør godt vædde på, at der allerede på festivalpladsens åbningsdag bliver mulighed for at opleve en knivskarp koncertenergi, som den skal skæres. Prepare: Mosh-pit coming up!

For: fans af Gallows, Refused, Black Flag og for de festivalrotter, der er friske på at lægge krop til menneskepyramiden.

Pensum: ’Blossom’ (2015).
SLAYER – Arena, 19:00

Fordi: Guitarist Hannemann er død, men Slayer kan ikke stoppes, og med en fornem erstatning i form af Gary Holt fra Exodus holder thrash-kvartteten kadencen, som de har gjort det siden firsernes begyndelse. Der er muligvis længere mellem de store kvaliteter i studiet, men hvad koncerter angår, kan man stadig mærke raseriet.

For: fans af Slayer, Slayer, Slayer!

Pensum: ’Reign in Blood’, ’Seasons in the Abyss’.
AT THE DRIVE-IN – Arena, 21:15

Fordi: At the Drive-In er en af de mest beundrede grupper fra 90’ernes post-hardcore-scene. Efter ’Relationship of Command’ (2000) gik bandet dog i opløsning, hvorefter forsanger Cedric Bixler-Zavala og guitarist Omar Rodriguez-Lopez dannede The Mars Volta, mens de øvrige medlemmer dannede post-hardcore-gruppen Sparta. Nu er At the Drive-In så tilbage på en reunion-tour, men det er ikke forløbet uden problemer: Andenguitaristen Jim Ward forlod gruppen, inden turneen gik i gang, og adskillige koncerter op til Roskilde har måttet aflyses grundet Bixlers manglende stemme. Alligevel krydser vi fingre for en stærk koncert på årets festival.

For fans af: Fugazi, Drive Like Jehu og Refused.

Pensum: ’In/Casino/Out’ og ’Relationship of Command’.
RED HOT CHILI PEPPERS – Orange, 22:30

Fordi: Bandet bliver nødt til at bevise, at de kan klare sig bedre end deres sidste koncert på dansk grund på selvsamme festival i 2007, der var historisk pinlig. Vi tror på, at Red Hot Chili Peppers har en lagt bedre dag denne gang, og at de lever op til deres hitskabende kvaliteter – også live. For bandet kan sagtens præstere shows, der passer til deres funky rock, hvor publikum kan skråle med på 90 % af sætlisten, også selvom man ikke er fan.

For fans af: slap-bas, Foo Fighters og Rage Against the Machine.

Pensum: ‘Scar Tissue’ og ‘By the Way’.
SLEEP – Avalon, 00:00

Fordi: Hvis man tager de tungeste og mest slæbende Black Sabbath eller Saint Vitus-riffs og destillerer dem ned til noget nær deres essens – uden for mange forstyrrende nuancer altså – når man noget, der minder om Sleep. Og der er der ikke plads til feel-good rock’n’roll, kun tonstunge stonerriff. Bandets andet album ‘Sleep’s Holy Mountain’ anses i stoner-kredse for at være definerende for genrens udvikling.

For: fans af Black Sabbath, Saint Vitus, Uncle Acid & The Deadbeats.

Pensum: ‘Sleep’s Holy Mountain’, ‘Dopesmoker’.