Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Smuglytning: Carcass

Populær
Updated
Smuglytning: Carcass

13. september er Carcass tilbage med deres første udgivelse i atten år. Vi har smuglyttet og bringer her en track by track-gennemgang af den glimrende plade.

Kunstner
Titel
Surgical Steel
Dato
13-09-2013
Distributør

Efter atten år er legendariske Carcass tilbage for fuld styrke. ’Surgical Steel’ er en ren energibombe fra Jeff Walker, Bill Steer og den nye 24-årige trommemaskine Daniel Wilding. Stilen er gennemført melodisk dødsmetal og skal nok sprede vandene i de Carcass-kredse, som havde forventet en ny ’Symphonies of Sickness’ eller for den sags skyld en ny ’Swansang’.

’Surgical Steel’ udkommer 13. september, og der er god grund til at glæde sig. Indtil da kommer her en appetitvækker med en kort "track by track"-gennemlytning.

1. 1985 (1:15)

Intro, der henviser til året, hvor Carcass blev dannet og som rent faktisk også er skrevet dengang. Melodiske guitarstykker, der fængende skyder skiven i gang.

2. Thrasher’s Abbatoir (1:50)

Kort åbningsnummer, hvor frontmand Jeff Walker growler hæst fra starten af. Nummeret er det korteste på skiven og lyder temmelig middelmådigt i forhold til, hvad der følger efter.

3. Cadaver Pouch Conveyor System (4:02)

Tempoet er sat helt i vejret her, mens hurtige og melodiøse guitarriffs tordner af sted. Halvvejs går tempoet ned, mens Bill Steer lirer en seriøs omgang guitarsoli af.

4. A Congealed Clot of Blood (4:13)

Med et alsidigt tempo og klassiske dødsmetal-riffs er nummeret ét af dem på udgivelsen, der minder mest om fortiden.

5. The Master Butcher’s Apron (4:00)

Brutalt nummer, der også trækker tankerne tilbage på bandets lyd i slutningen af 1980’erne. Benhårdt hele vejen igennem. Og fantastisk titel!

6. None Compliance To Astm F899-12 S (6:06)

Titlen henviser til en slags certifikat inden for rustfrit stål, som operationsknive skal leve op til. Med andre ord skal man ikke ønske sig at ende på Carcass’ operationsbord. Nummeret lægger voldsomt ud og går derefter over i en jævn rytme med riffs, der lyder meget i retning af noget fra Megadeths ’Rust in Peace’.

7. The Granulating Dark Satanic Mill (4:10)

Knap så aggressivt i udtrykket, hvilket er passende til at holde balance i forhold til foregående numre. Nummeret er ikke langt fra den lyd, Carcass havde på hovedværket ’Heartwork’.

8. Unfit For Human Consumption (4:24)

Deres andet singleudspil, som er albummets største fuldtræffer.

Nummeret kan høres her!


9. 316l Grade Surgical Steel (5:20)

Endnu en titel, der trækker på operationsknive i rustfrit stål.
Meget thrashet nummer, der byder på en række fede riffs, og hvor tempoet sjældent kommer op i højeste gear. Ganske fedt nummer.

10. Captive Bolt Pistol (3:16)

Første singleudspil, som alle med den mindste interesse for metal formodentlig har hørt!


11. Mount of Execution (8.25)

Afslutningsnummeret og skivens klart længste nummer, der indledes med akustiske stykker og langsomt bygger et melodiøst udtryk op, som igen lyder i stil med noget, Dave Mustaine kunne have skrevet. Men alligevel et glimrende punktum på en absolut værdig udgivelse.

Menu