Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 18: Ugens udgivelser

Updated
aflyst jpg

Mens vi stadig drømmer om de koncerter, vi skal til i marts april maj juni juli august september, gør oversigten over ugens udgivelser ikke sit til at mildne den stigende frustration og begyndende weltschmerz, som langsomt sniger sig ind hos det metalhungrende folkefærd.

Kunstner
Titel
+ Havok + Witchcraft + Vader m.fl.
Forfatter

“Nogle uger er der bare ikke rigtig noget, der tænder én.” Ordene kom medfølende fra redaktionens promo-sorteringsmaskine, da denne skribent i et mindre anfald af desperation søgte opbakning for til fulde at forstå, om uge 18 bare ville blive sådan en omgang, men mere eller mindre har glemt, så snart uge 19 er startet.

Lidt sker der dog. Mens frisører og tatovører åbner endnu en gang, så vi kan få sat mohawken ordentligt igen og sikre os den Sabaton-tatovering, vi altid har ønsket os, er der både old school-thrash, old school-død og sikkert også en masse andet, der lyder gammelt, på vej til os fra pladeselskaber over hele kloden.

Havok: 'V':
En uge efter, at våbenbrødrene fra Warbringer ligeledes barslede med nyt, er de amerikanske retrothrashere fra Havok klar med de første skudsalver i tre år. Efter vi netop har fejret thrashens formative år med udgivelsen af dokumentaren 'Murder in the Front Row', er det betryggende at vide, at der findes bands derude, der ikke er bange for at lade historien gentage sig og lyde mere eller mindre 1:1 som alle koryfæerne fra 1980'erne.


Vader: 'Solitude in Madness':
Er du også træt af alskens hybridgenrer, bastardiserede mash-ups og dødfødte forsøg på fornyelse af de klassiske genrer? Frygt ej! Polske Vader, der har spillet dødsmetal, siden dengang den slags var lidt farligt, er tilbage med album nummer 1.283 (et korrigerende opslag på internettet retter det tal til 12). Vader lyder omtrent, som de plejer, hvilket vel er fint nok, hvis man allerede har skrålet sig hæs i 'Helleluyah!!! (God Is Dead)' og gerne vil prøve noget andet, der minder pænt meget om det.

 
Witchcraft: 'Black Metal':
De rutinerede svenske doomsters er tilbage med et album med en lige så misvisende titel, som hvis Aborteds seneste udgivelse havde heddet 'Cuddle Punk'. Ikke desto mindre dufter det af en solid svingom i den lidt lettere afdeling, hvis du stadig har tiltro til vores dømmekraft om svensk doom efter sidste uges hudfletning af Candlemass. Trænger du til en lille udfordring efter grundbogsmetal fra Havok og Vader, er Witchcraft i hvert fald et fint bud.

 

Alkymist: 'Sanctuary':
Anderledes udfordrende ser det ud til at blive fra hjemlige Alkymist, hvis anden fuldlængde, som de fleste andre, rammer gaden på arbejdernes internationale kampdag. Når nu regeringen har sikret sig mod optøjer og utugt ved at forbyde forsamlinger over fadøl og velmente, tomme paroler, kan du lige så godt blive hjemme og lytte på noget mørkt og intellektuelt, som alligevel ikke gør sig synderligt godt i det der udendørs sollys, som vi åbenbart skal trækkes med. Alkymist blander doom, død, melankoli og introvert selvlede på 'Sanctuary', som vel bør regnes som denne uges nye musikalske højdepunkt.

 

Cryptworm: 'Reeking Gunk of Abhorrence':
Mens vi med overraskende lethed forbigår det faktum, at Mike Tramp også udgiver en plade, bevæger vi os ned i undergrundssovsen på jagt efter et endegyldigt højdepunkt, der kan gøre uge 18 til mere end endnu en langtrukken etape på vejen mod målet, der er efterårets festivaler. Her finder vi britiske Cryptworm, hvis ep 'Reeking Gunk of Abhorrence' vist lyder omtrent som titlen. Er du typen, der nyder at trykke bumser ud på andre og drømmer om en veludviklet fodsvamp, du kan slikke i dig, altsammen tilsat et kor af grindcore og vokaler udført af et halvsovende sumpuhyre, kunne Cryptworm sagtens være et hit for dig.

 

Irdorath: 'The Final Sin':
Var du træt af sådan noget hybridthrash? Så skal du ikke høre østrigske Irdoraths femte fuldlængde, der også stikker hovedet ud i verden fredag. Alle andre kan godt læse videre. Irdorath er blackthrash med væsentligt mere thrash end black, men dog stadig med tilpas mange variationer i standardformlen, til at det godt kan regnes for interessant og en smule nyskabende. Selv om bandet har taget sit navn fra et computerspil, hvilket naturligvis er tåbeligt, fy-fy, og til enhver tid bør frarådes, med mindre man da er fan af, at Resident Evil I, II og III skal headline Copenhell 2024.

 

Slagmark: 'Purging Sacred Soils':
Kan du i stedet bedst lide din blackthrash helt skrabet og uden nogen former for thrash, er de tyske debutanter fra Slagmark helt sikkert din kop glühwein med døde insekter i. Kold og fræsende andenbølgeblack med tyskens legendariske og veludviklede sans for charme og sensibilitet byder de nordisk navngivne svartmetallere på, og hvis du er træt af det trods alt store antal raske mennesker i verden, folk, der smiler, og det faktum, at det hele kunne være meget værre, så skal Slagmark gerne genskabe din tro på, at mennesket nok skal få udryddet sig selv på sigt.


Ugen byder på en masse andre, uden tvivl fantastiske udgivelser, hvis bare man sænker barren en smule. Dem kan du få en fyldig oversigt over her:

Mandag:
Funeralopolis: ...of Deceit and Utter Madness (Memento Mori)
Kurnugia: Forlorn and Forsaken (Memento Mori)
Pyre: Chained to Ossuaries (Memento Mori/Dawnbreed)

Tirsdag:
The Ogre: Entity (Sliptrick Records)
Monolith: Lord Conspirator (MMD Records)

Onsdag:
Abrupt Demise: The Pleasure to Kill to Grind (Raw Skull Recordz)

Torsdag:
(D)juret): De Få Som Kan Se (selvudgivet)
Cosmic Burial: Impakt (Purity Through Fire)
Head of the Demon: Deadly Black Doom (Invictus Productions/The Ajna Offensive)
Morte Lune: Temple of Flesh (Purity Through Fire)
Order of Orias: Ablaze (W.T.C. Productions)
Slagmark: Purging Sacred Soils (Purity Through Fire)

Fredag:
The Sonic Dawn: Enter the Mirage (Heavy Psych Sounds)
Emile: The Black Spider: Det Kollektive Selvmord (Heavy Psych Sounds)
Alkymist: Sanctuary (Indisciplinarian)
Blended Brew: Shove It Down (Mighty Music)
Mike Tramp: Second Time Around (Target)
Vader: Solitude in Madness (Nuclear Blast)
Witchcraft: Black Metal (Nuclear Blast)
Havok: V (Century Media)
Tombstoner: Descent to Madness (Redefining Darkness Records)
Ante-Inferno: Fane (Ukem Records)
Ash Return: The Sharp Blade of Integrity (Swell Creek Records)
Black Pestilence: Hail the Flesh (selvudgivet)
Desert Storm: Omens (APF Records)
Final Coil: Convicted of the Right (WormHoleDeath)
Hyems: Anatomie des Scheiterns (Black Sunset/MDD)
Irdorath: The Final Sin (Art Gates Records)
Keverra: Keverra (Seeing Red Records)
Shatter Brain: Pitchfork Justice (WormHoleDeath)

Lørdag:
Cryptworm: Reeking Gunk Abhorrence (Me Saco Un Ojo)

Menu