Uge 25: Ugens koncerter

ramm

Ingen booker metal, mens der er Copenhell. Ugens koncertartikel er kort og simpel, med blødere alternativer.

Dato
17-06-2019
Fotograf
Jacob Dinesen

Det siger sig selv. Danske spillestedsbookere ved godt, hvornår der er Copenhell, så det hedder sig hele landet over, at det næppe er rentabelt at booke metalkoncerter, mens festivalen står på. Det betyder, at hvis du ikke skal på Refshaleøen, så bliver det umådelig svært at finde metal til din fadøl i denne uge.

Dog har Copenhell-arrangøren Live Nations konkurrent, All Things Live, stukket en "lille" pille, eller provokation, om man vil, ved lægge en Parken-koncert med et tysk orkester, der hedder Rammstein, på Copenhells førstedag, onsdag. Den blev dog udsolgt samme dag, som den blev sat til salg, så hvis du vil med, så skal du gå på Den Blå Avis.

Eneste umiddelbare alternativer er en jamaften på Atlas i Aarhus, hvor Rage Again spiller Rage Against the Machine sammen med Closeminded, der spiller Nirvana, sammen med UK77, der spiller punk/new wave-covers. Og i samme blødere ende kan du se Toto dagen efter i Ceres Arena. På lørdag spiller Manfred Mann's Earth Band også god gammeldaws rock i Amager Bio, men der er udsolgt...

Men så er der jo altså Copenhell, som ikke kræver nærmere introduktion. Du kender programmet, og desuden skriver vi stolpe op og stolpe ned om festivalen andetsteds i dette nummer af Devilution. Dog skal det da nævnes, at Pumpehuset traditionen tro slår Byhavens porte op for tidlig armbåndspåsættelse mandag, hvor Urkraft spiller, og tirsdag, hvor Pectora spiller.

Urkraft laver soundtrack til Copenhell-armbåndspåsættelse: Pumpehuset, mandag 17. juni
Pectora laver soundtrack til Copenhell-armbåndspåsættelse: Pumpehuset, København, tirsdag 18. juni
Rammstein: Parken, København, onsdag 19. juni
Copenhell: Refshaleøen, København, onsdag-lørdag 19.-22. juni
Manfred Mann's Earth Band: Amager Bio, København, lørdag 22. juni
Rage Again, Closeminded, UK77: Atlas, Aarhus, lørdag 22. juni
Toto: Ceres Arena, Aarhus, søndag 23. juni