Uge 27: Ugens koncerter

Converge

Koncertugen står definitivt i Roskilde Festivals tegn, hvor du til gengæld kan opleve alt fra black metal i stadionformat til genrecrossovers og den tungeste destruktion. Har du ikke billet, er eneste mulighed en tur over sundet.

Kunstner
Titel
+ Behemoth + Bring Me the Horizon m.fl.
Fotograf
Peter Troest
Forfatter

For halvanden uge siden var det Copenhell. Og ligesom der ikke er nogen, der lægger metalkoncerter under Copenhell, så er der ingen koncerter at tage til, mens Roskilde Festival står på, og før Copenhagen Jazz Festival begynder at fylde på Københavns gader og spillesteder.

Til gengæld er Roskildes program et overflødighedshorn af god metal, der kommer langt omkring i stil og størrelse, og som kan stå på mål med Copenhells: Det startede allerede i går med Konvent, men senere på ugen du få headlinerværdige acts med black metallens stadionnavn i Behemoth, thrash-veteranerne i Testament og de britiske metalcore-turned-poprevisionister i Bring Me the Horizon.

Du kan også få din død på med Misery Index, din crossover på med Power Trip og Converge (billedet) og din Pantera på med Phil Anselmo & The Illegals, når de spiller et sæt dedikeret til Anselmos gamle band.

Og så er vi ikke engang dykket ned til de danske navne, der spiller i opvarmningsdagene, og alle de spændende og støjende genreoverlap, man finder hos navne som Carpenter Brut, Death Grips og K-X-P, som  dog overgås af den tyngde og destruktion, man finder hos Full of Hell & The Body. Jo, der er nok at se til, og vi kommer selvfølgelig til at dække festivalen intensivt, ligesom vi bringer guides til de enkelte dage.

Er man ikke på Roskilde Festival, ser det til gengæld mere tyndt ud: Faktisk er landet mere eller rømmet for koncertaktivitet, hvor de fleste holder ferie i sommervarmen. Det gælder både Jylland, Fyn, Sjælland og Københavnsområdet, og man skal faktisk udenlands, nærmere bestemt til Malmø, for at få sit fix: Her giver Testament nemlig koncert på spillestedet Kulturbolaget, før de slår turen forbi Danmark.

Roskilde Festival: Behemoth, Bring Me the Horizon, Phil Anselmo & the Illegals, Testament m.fl., 1.-6. juni
Testament + support, Kulturbolaget, Malmø, tirsdag 2. juli.