Uge 50-51: Ugens koncerter

Heilung

Ud med julesweateren og på med horn og corpse paint! Redaktionen ser frem til sortmetal og rituel krigssang i løbet af denne koncertugerne frem til jul, der dog også har meget andet at byde på.

Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Lad os starte med det vigtigste: Pas nu på med falske billetudbydere til udsolgte koncerter! Efter megen – og velfortjent – hype er det ikke til stor overraskelse, at billetterne til lørdag d. 14. decembers koncert med Heilung i Amager Bio røg med lynets hast, hvorfor der er stor efterspørgsel på at komme ind og se showet. Og lige så stort er antallet af falske billetsælgere.

Det er dog ikke kun for at komme med en lille advarsel, at artiklen netop starter med Heilung, men også for at pointere en af ugens absolut vigtigste koncerter, som vi har store forhåbninger til. For selvom vi ikke var helt oppe at ringe over deres seneste koncert på dansk jord, har de siden udgivet et album, vi til gengæld var temmelige begejstrede for, og som vi glæder os til at høre sange fra i liveudgave. ‘Hamrer Hippyer’ kommer til at få bioens gulv til at ryste i rituel trance.

Lige så store er forventningerne til Marduk, der sammen med Attic og Unlight gæster to forskellige landsdele, når de spiller på Tøjhuset i Fredericia – for første gang nogensinde – tirsdag d. 10. og i Pumpehuset i København dagen efter. Det er efterhånden længe siden, at Devilution har været af sted til en sort messe med de svenske provokatører, men vi krydser fingre og tæer for, at det bliver lige så eminent, som da vi så dem på hjemmebane for to år siden.

Og nu vi er ved det nordiske og svensken er det også værd at nævne, at Amon Amarth torsdag d. 12. lægger vejen forbi Aarhus Congress Center sammen med Arch Enemy og Hypocrisy. Vikingebandet gav en rutineret præstation, da de i sommer var at finde på Copenhell, hvilket også kan siges om Arch Enemys seneste koncert i byen. Mon denne aften kommer til at byde på overraskelser?

Aarhusianerne får sig også fornemt besøg tidligere på ugen, når MTV’s Headbanger’s Ball Tour afholdes på Voxhall tirsdag d. 10..Den har Kataklysm, Whitechapel, Fleshgod Apocalypse og Dyscarnate på plakaten – en blandet pose bolsjer for enhver smag.

Hvis ikke man er til store, kommercielle bands eller skal til julefrokost, kan man lørdag d. 14. fange Archangel (nyt band med tidligere medlemmer fra Impalers), når de spiller på Kontrast i Herning sammen med The Nimbwits og Mama’s Threat. En lignende og langt mere dyster mulighed får man også fredag d. 20., hvor Tape i Aarhus får besøg af Tongues og Henbane samt Gabestok og Fanebærer fra den københavnske Mayhem-scene. Julen bliver næppe mere sortsynet.

OVERSIGT 

Tirsdag d. 10. december
MTV Headbanger’s Ball Tour: Kataklysm, Whitechapel, Fleshgod Apocalypse, Dyscarnate – Voxhall, Aarhus

Marduk, Attic, Unlight – Tøjhuset, Fredericia

Knocked Loose, Malevolence, Justice For The Damned, Renounced – Lille Vega, København

Onsdag d. 11. december
Marduk, Attic, Unlight – Pumpehuset, København

Refused, Rome Is Not a Town – Store Vega, København

Torsdag d. 12. december
Amon Amarth, Arch Enemy, Hypocrisy – Aarhus Congress Center, Aarhus

Fredag d. 13. december
Horned Almighty, Genfærd, Wulfaz – Radar, Aarhus

Illdisposed, Silent Fractures, Wayward Dawn – Konfus, Esbjerg

Red Warszawa – Templet, Lyngby

Manticora, Demolizer – Godset, Kolding

Tilvidør, Forced Ingestion, Train of Pain – Beta, København

Lørdag d. 14. december
Heilung – Amager Bio, København

Illdisposed, Silent Fracture, Lifesick – Ungdommens Hus, Fredericia

Archangel, The Nimbwits, Mama’s Threat – Kontrast, Herning

Red Warszawa – Templet, Lyngby

Wulfaz, Fordærv, Katla – Værket, Vejle

Auralist, Hearteater – Rust, København

Torsdag d. 19. december
Týr, Svartsot, Vanir – Gimle, Roskilde

Fredag d. 20. december
Eluveitie, Lacuna Coil, Infected Rain – Amager Bio, København

Tongues, Gabestok, Fanebærer, Henbane – Tape, Aarhus

Lørdag d. 21. december
Final Hour, Wolves Among Us, Vorbid, Dead Anatomy – 1000fryd, Aalborg