Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 6: Ugens koncerter

Updated
prime

Hverdagene lægger ikke op til meget andet end nedtælling til weekendens Prime Is Giving-arrangementer. John Garcia, Møl og et releaseparty med Gaia og Drukner frister ligeledes i hovedstaden, mens oplandet primært byder på Ghost Iris på Falster og necro black i Fredericia.

Forfatter

Indimellem er der en befrielse i at bryde hverdagens monotoni med et auditivt afbræk, der minder os om den kærlighed til rock og metal, som vi nu engang har så kær.

I denne uges anledning tyder det dog på, at vi må få den sult tilfredsstillet på anden vis, da Radkey fra Missouri er de eneste, der lokker os med behørige doser punk, rock og vildskab ikke helt ulig Danko Jones-modellen, når de allerede i aften spiller på Ideal Bar i København med de mere garagerockede PBSM som opvarmning.

Fredag
Koncertugen kickstartes således først for alvor på fredag, hvor Prime Collective som det første af fire velgørenhedsarrangementer åbner dørene i Roskilde for årets udgave af Prime Is Giving, der i år samler penge ind til Ronald MacDonald Huset ved Rigshospitalet i København. Gimle lægger således hus til Devilution-favoritterne Sunless Dawn, de lokale djent/core-helte fra Cold Night for Alligators, dødsveteranerne fra Billy Boy in Poison samt et stærkt følge af The Vision Ablaze, Between Oceans, Ivy Crown m.fl.

Vil du længere vestpå, holder Verdande gratis releaseparty på deres debut-ep på Konfus i Esbjerg. Verdande lægger sig i det progressive dødsmetal-spektrum med djentede passager og dyb growle, og supportes i dagens anledning af Crown the Beast fra Odense og Arostice fra Ribe.

Lørdag – København
Dagen efter fortsætter Prime Is Giving-karavanen på Amager Bio, hvor Sunless Dawn, Cold Night for Alligators og Ivy Crown flankeres af de catchy power metallere fra Defecto, Amagers egne sludge-veteraner fra Helhorse, de fynske retrorockere fra Grusom samt Siamese og Blind Channel.

Hvis Kyuss har været en del af din musikalske opdragelse, vil forsanger John Garcia samme aften gæste Loppen sammen med sit Band of Gold, der turnerer med deres seneste album. Forvent en aften i stonerrockens tegn med masser af nye slagere, suppleret med enkelte tilbageblik længere tilbage i karrieren med Garcias velkendte stærke vokal. Dead Quiet varmer op med mere tungt kræs fra samme skuffe.

I samme ånd har de lokale stoner/doom-rødder fra Gaia og Drukner indspillet en fælles split-ep, udelukkende med tekster på dansk, og spiller i samme anledning en fælles gratiskoncert på Stengade, hvor ep'en vil være til salg for en slik.

Søger du mere progressive græsgange, lægger High Voltage hus til Feather Mountain, der med både drømmende inderlighed og aggressive skrig ikke lægger sig fjernt fra forbilleder som Leprous og Agent Fresco. Feather Mountain bliver i aftenens anledning flankeret af ligeledes lokale navne som Deterium og Hollow Point

Foretrækker du din punk mere rå og beskidt, holder Murda Twinz-foreningen plade-release for 80'er-hardcore-veteranerne fra War of Destruction, der i bedste punkånd supportes af intet mindre end fire bands i samme hurtige, kontante boldgade i form af Ond Tro, Organiseret Støj, Razor Blades og Direct Youth. De spiller alle på Underwerket i Valby for en sølle 50'er.

I en lidt anden boldgade gæster århusianske Møl Templet i Lyngby. De har overbevist os ved flere lejligheder, bl.a. under lidt mindre intime forhold på sidste års opvarmningsdag på Copenhell, og vi anbefaler således kraftigt chancen for at se deres shoegazer-drømmende black metal udfolde sig under mere intime forhold på Templet. De lokale deathcore-drenge fra Cabal står for supporten.

Lørdag i provinsen
Er København lidt længere end et stenkast væk, er det dog en lettere bedrøvelig koncertuge vi går ind. Ungdommens Hus i Fredericia hjælper dog til at holde den sorte fane høj om lørdagen med en Black Metal Night, hvor de svenske necro black metal-veteraner fra Kill spiller sammen med Shamash og de mere atmosfæriske Gespenst.

I andre, fjerne afkroge af landet lægger de danske tech-metal bannerførere fra Ghost Iris op til hård moshing i Nykøbing Falster. En stærk anbefaling, eftersom de med med stor succes er på vej til at få et større navn på de internationale scener, og med turnéer i Kina og Japan in the making må man antage, at der vil være længere mellem chancen for at se dem på så lokale scener i oplandet som denne lørdag aften på Culthus. Eridion agerer support.

Oversigt:
4/2 Radkey, PBSM (Ideal Bar, Kbh)
8/2 Prime Is Giving m. Sunless Dawn, Cold Night for Alligators m.fl. (Gimle, Roskilde)
8/2 Verdande releaseparty (Konfus, Esbjerg)
9/2 Prime Is Giving m. Sunless Dawn, Defecto, Helhorse m.fl. (Amager Bio, Kbh)
9/2 John Garcia and the Band of Gold (Loppen, Kbh)
9/2 Murda Twinz m. War of Destruction, Ond Tro m.fl. (Underwerket, Kbh)
9/2 Gaia/Drukner split-ep releaseparty (Stengade, Kbh)
9/2 Feather Mountain, Deterium (High Voltage, Kbh)
9/2 Møl, Cabal (Templet, Lyngby)
9/2 Black Metal Night m. Kill, Gespenst, Shamash (Ungdommens Hus, Fredericia)
9/2 Ghost Iris, Eridion (Culthus, Nykøbing Falster)