Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Videopremiere: Demersal – ‘Amends’

Populær
Updated
demersal-video

Det odenseanske screamoband Demersal albumdebuterer om to uger med ‘Less’. Vi har videopremiere på førstesinglen ‘Amends’ og har talt med bandet om baggrunden for sangen.

Kunstner
Fotograf
David Owen Blackley

Devilution opdagede Demersal for halvandet år siden, da de spillede opvarmning for Hexis i hjembyen Odense. I sidste måned kunne vi Aarhus konstatere, at vi stadigvæk er mere end almindeligt interesserede i bandet, der efter en EP, ‘To Mend a Yellow Wound’ nu har debutalbummet ‘Less’ på trapperne.

Første single fra den plade er pladens åbningssang ‘Amends’, og det er der en god grund til, forklarer bandets ene sanger og guitarist, Viktor Ravn.

– Nummeret er en introduktion til mange af de elementer, der går igen pladen igennem og bliver udviklet over flere numre. Der er også trompet på både første og sidste nummer, men hvor trompetstykket i ‘Amends’ er meget komponeret, er det i ‘Worthless pt. 2’ ren improvisation og ren energiudladning. Vi ser pladen som en nedadgående kurve, hvor man sang for sang mister troen på de menneskelige værdier, og til sidst har man indset, at alt er værdiløst.

Demersal er med andre ord ikke blege for at binde an med de helt store tematikker i deres konfrontatoriske screamo, der, skal det for en god ordens skyld pointeres, ligger væsentligt tættere på de sorte huller, mathcorebands som Botch, Knut og Coalesce slog i firmamentet ved indgangen til 00’erne, end den pangfarvede frenesi hos 00’er-bands som Touché Amore og La Dispute.

Det tema har de sammen med den australske videokunstner David Owen Blackley fra Her Name Is Murder Productions forsøgt at fange i videoen til ‘Amends’, der af alle steder er optaget i en performancesal på Viktor Ravns mors arbejdsplads, Syddansk Universitet i hjembyen Odense.

– Vi havde idéen om, at vi ville spille foran projektorer, og billederne skulle beskrive en rejse ud for at finde noget, men til sidst finder man ud af, at ingenting har nogen værdi for én, og alt bryder sammen. Dave har så også taget en del klip med fra udenfor kulisserne, så der kommer lidt en making of-vibe over videoen. Det gør som tilskuer én klar over, at videoen i sig selv er en konstellation. Man er både udenfor og inde i videoen på én og samme tid.

I ugen op til udgivelsen af ‘Less’ bringer Devilution et længere interview, hvor Viktor Ravn forklarer om tankerne bag temaet på pladen og om Demersals vej frem mod debuten. Indtil da kan du tilbringe fredag formiddag med denne forsmag:‘Less’ udkommer 28. februar.