Videopremiere: Envy

Screenshot 2020-01-20 at 21.23.16

De japanske screamo-veteraner Envy vender tilbage med en ny single, der er så episk og smægtende, som man kunne ønske sig. Vi har premiere på videoen fra det kommende album.

Kunstner
Titel
A Faint New World
Label
Fotograf
Pelagic

De tegner sig for verdens hurtigst overståede opløsning, japanske Envy. Siden 1992 har de gjort det i i en storslået og tungt følelsesladet screamo, der trækker lige så meget på den postrock, landsmændende i Mono gør det i, som på post-hardcoren hos ikke mindst Thursday, som de da også har lavet en split med.

I 2016 forlod en del af grundpillerne bandet efter blot seks albums igennem karrieren, blandt dem den karismatiske og evigt kasketbærende frontmand Tetsuya Fukagawa. Blot to år efter trådte han dog ind på scenen igen, og nu er bandet ved at være klar med deres syvende album, denne gang på Pelagic Records.

Det label giver god mening, når man hører den synkoperede og atmosfæriske singleforløber 'A Faint New World', der i dag slippes som en forsmag på albummet 'The Fallen Crimson'. Ligesom det på sin vis giver mening, at bandet har indforskrevet modefotografen Osami Yabuta til at lave en musikvideo, der i sin æstetik trækker tunge veksler på 90'ernes kommercialiserede modkultur.

Det var den kultur, Envy fødtes ud af og hævede sig over. Det fortsætter de med at gøre på vej ind i bandets fjerde årti.'The Fallen Crimson' kan forudbestilles hos Pelagic Records.