Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Videopremiere: Nyt Liv – ‘Fortidens Tæsk’

Updated
Skærmbillede 2019-04-26 kl. 09.13.40 kopi

Når flasken er tom, sidder næverne løst: Nyt Liv gør op med fortiden på den anden single fra debuten ‘Ensomhedens Kolde Kald’, og Devilution har eksklusiv dansk premiere på videoen. 

Kunstner
Titel
Fortidens Tæsk

Exodus, Pantera, NoMeansNo og snart sagt hvilket som helst nu-metal- og metalcore-band: Fortabte sønner, der forsøger at komme overens med en barndom som boksepuder for voldelige, alkoholiserede fædre, er desværre et tema, der aldrig mister sin relevans i hverken hardcore eller metal. Heller ikke når man bliver en granvoksen mand, som sceneveteranerne i Nyt Liv må siges at være det: Arrene bliver siddende, usikkerheden forsvinder aldrig, de dårlige vaner nedarves.

Sådan er det i sangen ‘Fortidens Tæsk’, der handler om en af forsangeren Michael Aagerups venner, der voksede op med vold og verbale overgreb. I videoen til sangen ser man da også en kuldslået hardcore-punker sumpe rundt i København godt skærmet af for omverdenen bag hætte og kasket, mens han prøver at finde en slags fred på bunden af en kioskbajer.

Men også på en notesblok, for i Nyt Liv handler det også om at finde et konstruktivt udtryk for den følelsesmæssige bagage, man slæber rundt på, om det så er gennem at male, som fyren i videoen gør det, spille bundtung og kradsbørstig hardcore, som Nyt Liv gør det, eller sætte ord på det lort, man har i sig.

Det gør Nyt Liv gennem hele debutalbummet ‘Ensomhedens Kolde Kald’, der udkommer på fredag, og de gør det fuldstændig uden omsvøb.

– Vi er komplet blottede i det her, fastslog guitaristen Martin Goltermann i det interview, vi har lavet med dem op til pladeudgivelsen. Det er samme Martin Goltermann, der står bag musikvideoen, ligesom han har gjort det til bandets andre videoer, inklusive den sang, de for nylig lavede til Copenhells 10-årsjubilæums-10”.  Så når der i omkvædet bliver råbt de ord, videoens ensomme hovedperson maler på en port, “slået ihjel af dit eget blod,” er der ikke noget dødsmetallisk gore eller andre eventyr i det. Det er den jævne, grå, hverdagsvoldelige virkelighed, det handler om.

At det så er oplagt at brøle med på, er ganske tilsigtet, fortalte Michael Aagerup i samme interview:

– Vi prøver at lave noget, der er catchy. Vi kan godt lide, når man kan synge med: At nu kommer omkvædet, så er alle med.

Det er de i hvert fald på ‘Fortidens Tæsk’. Hvis du også vil være med, så se videoen, som vi har eksklusiv dansk premiere på, her: ‘Ensomhedens kolde kald’ udkommer på Indisciplinarian fredag d. 3. maj, hvor bandet spiller på SPOT Festival. Pladen anmeldes på Devilution på udgivelsesdagen.

Menu