W:O:A 2010: Lørdagens strabadser

W:O:A 2010: Lørdagens strabadser

Den stod på stegende hed sol over Wacken, så da regnen kom under UDO var det faktisk lidt rart, selvom våde telte er irriterende at pakke ned, da søndag meldte, at den 21. omgang W:O:A var slut.

Kunstner
Spillested
Dato
07-08-2010
Fotograf
Jacob Dinesen

Lørdag begynder det ofte at gøre lidt ondt. Men der er ikke plads til en hviledag, dog starter dagens program først klokken 12, hvor det var en time før om fredagen.

Igen får stegende hede og ubehagelig fugtighed de fleste ud af soveposer og telte. Måske for at sove videre udenfor i skyggen under en pavillon eller også for at blive klar til lørdagens første bands: Ektomorf og Caliban.

Umiddelbart var det dog Degradead, som var kuren mod eventuelle tømmermænd og startede en fest på festivalpladsens teltscene.

Unleashed lukkede op for mjød og dødsmetal, og Overkill viste at den seneste skive har bragt dem helt ovenpå igen. Lock Up var ægte all-star grind, mens W.A.S.P. viste, at man godt kan nå lidt op i årene og stadig have en god stemme.

Cannibal Corpse blev valgt af flertallet, men der var også tysk død med strip og falsk blod, hvis man gik i "teltet" med Debauchery.

Soulfly leverer og UDO spiller i silende regn


Edguy blev for nrgmagazine.dk blot en foto-seance, men så stod vor nordjyde ellers også ret til et lidt skuffende Immortal-show, som Candlemass havde besvær med at overdøve.

Soulfly spillede sin genrefælle, Ektomorf, af landkortet, mens Fear Factorys stortrommer tog lidt af glæden ved gensynet med Tiamat og bandets 15 år gamle skive 'Wildhoney'. Indimellem havde Despised Icon givet en koncert, som næppe får en gentagelse, da bandet er på afskedsturné.

Regnen kom, og staben efterlod UDO til de bedste regndansere på festivalen. Opbrudsstemningen gik i gang, flere af de folk, der ikke var rejst med bus, men i stedet i egen bil havde sparet på alkoholen og kørte hjem. Andre drak de sidste pantfri dåsebajere og lod natten blive endnu en fest. Den sidste for cirka et år på en pløjemark i Wacken.

Links-opsamling til artikler:

Ektomorf
Caliban
Degradead
Unleashed
Overkill
Lock Up
W.A.S.P
Cannibal Corpse
Debauchery
Edguy (kun foto)
Immortal
Candlemass
Soulfly
Despised Icon
Fear Factory
Tiamat

De andre dage:
Torsdag
Fredag


Tak til heavymetal.dk for en hyggelig og festlig lejr som altid.