Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

W:O:A 2010: Lyden savnede nødvendig dynamik

Updated
W:O:A 2010: Lyden savnede nødvendig dynamik

Måske var folk ikke rigtigt klar og lydmanden ikke helt i gang endnu, for finske Ghost Brigade blev ikke helt så stort som forventningerne.

Dato
05-08-2010
Fotograf
C.V
Karakter
3

Den mindste af scenerne på selve festivalpladsen stod for flere memorable koncerter, fordi den mindre scene og teltoverdækningen sørgede for en tæt atmosfære, der forenerede band og publikum på bedste vis.

Desværre blev det ikke til magi for de fem finner i Ghost Brigade, selvom den tekniske fremførsel var helt fin, men lydmanden formåede ikke, at få bands fede dynamik i kontrasten mellem det smukke og lette, og bandets tunge, nærmest "sludge'de" dødsmetal-riffs.

Manne Ikonen fik dog vist, at han ikke behøvede et optimalt lydbillede for at levere sin fænomenale skift fra dejligt growl til den nærmest depressive, smukke rene vokal. Noget hans kollegaer i Amorphis næste dag skulle vise åbenbart er ganske ligetil i Finland. Dejligt ubesværet lød det i hvert fald.

Vægten var lagt på fuldfede 'Isolation Songs' og med en lidt mere vellykket lyd, så havde der været fuld respons fra publikum hele vejen, og ikke kun på sing-a-long sange som den dystre 'My Heart Is a Tomb'.