Royal Arena 2017: Er der øl nok?

Populær
Royal Arena 2017: Er der øl nok?

Københavns nye superscene åbner for offentligheden med fire udsolgte Metallica-koncerter. Inden det går løs blev Devilution inviteret med ind. Så kom med på en rundtur, der både viser grund til glæde og én alvorlig bekymring.

Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Velkommen til et af indgangspartierne. Det bliver op ad bakke. Når først man er på toppen, ser dørene og billetteringen faktisk ret forslugne ud, så det burde komme til at gå nogenlunde glidende.

Et gangareal som ikke opfordrer til ophold, men som virker bredt nok til at kunne få folk relativt hurtigt på plads.

Herunder er et udsnit af siddepladserne, hvor den største del af det 16.000 personers store publikum vil befinde sig. Fine detaljer er polster på sæderne og kopholdere!

Ovre mellem de øverste og de mellemste siddeniveauer aner man noget lys i det sorte. Det er de lounger, man kan erhverve, hvis man er ved muffen. 75.000 kr pr. plads pr. år. Og den mindste lounge har tolv pladser! Sparegrisen skal vist have et drag over nakken...

Og her er Metallicas scene placeret i midten af salen. Som man måske kan fornemme, virker udsynet rigtig godt fra alle pladser, så for en gangs skyld får de laveste på de bagerste rækker også en chance.

Forholdene er store, og det bliver spændende at se, om de danske supportafstemningsvindere også kan fylde scenen ud.

Gangene uden for publikumsområderne. Her kan man kigge ud over Ørestaden og nok så vigtigt: tanke op. Her er der masser af barer, som man ser til højre (i sovende tilstand). Noget kunne tyde på, at det er meningen, at man hurtigt og let skal kunne komme til øllet.

Et pissoir. Helt hvor mange, der er, ved vi ikke, men mon ikke det skulle være til at komme af med øllet igen?

Og til damerne: Vi kan desværre ikke oplyse i hvor høj grad, der er taget hensyn til jeres urinale køudfordringer. Det må komme an på en prøve. Og fint ser det jo ud, når man er i mål.

Her er en af trapperne. Den er udsmykket af en ikke nærmere bestemt hollandsk street artist. Det er IKKE danske Husk Mit Navn. Husk dét.

Og så giver gelænderet i midten i øvrigt statiske stød. Men sig det ikke til vennerne, så får du ekstra spas for pengene.

Her er så det, du ikke må se. Kilden til øl. Og bekymring, for her er regnestykket: 16 tanke med hver 1000 liter. Der er to rum af denne slags, så det giver 32.000 liter øl. Der vil være 16.000 mennesker tilstede, hvilket giver 2 liter pr. hals. Det svarer til 5 fadøl (af 4 dl-typen). Og hvor mange fadøl var det nu lige du drak, da du sidst var til metalkoncert?

De alvorlige panderynder blev forsøgt udglattet med en forvisning om, at der også var et reservelager. Nu må vi se...

Og med et udsnit af facaden siger vi tak for denne gang. Du kan skimte vinduerne mellem de dekorative betonelementer, som man kunne kigge ud ad. Vi ses derude.