Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Velvet Revolver Interview, Del II

Updated
Velvet Revolver Interview, Del II
Velvet Revolver-bassist Duff McKagan fortæller om hans forhold til Guns N’ Roses sanger Axl Rose og hvorfor han droppede Axl og Guns. Som det kunne læses i første del af interviewet med bassist Duff McKagan, har han ændret livsstil siden det gamle Guns N’ Roses line-up faldt fra hinanden i midt-90’erne. Under turneen med dobbelt-pladerne ”Use Your Illusions” begyndte forsanger Axl Rose på et vanvittigt ego- og magttrip, der fik de øvrige bandmedlemmer til at drukne sorgerne over bandets tilstand og siden bandet til at falde helt fra hinanden i dets originale udseende. I dag er kun Axl Rose tilbage og han kæmper stadigvæk med at få udsendt det læææænge ventede ”Guns N’ Roses album”, ”Chinese Demcocracy”.

Men tilbage til McKagan: Efter at han (i post-Guns perioden) kvittede alkohol og stoffer og begyndte at spille i bandet Neurotic Outsiders røg Duff McKagan pludselig på intensiv afdelingen med en ødelagt bugspytkirtel. Han var heldig med at overleve og han lever i dag som en afbalanceret og sund mand, der får sine ”kicks” af samværet med sin kone, sine to børn, en tur på mountain bike eller ved dyrkelsen af kampsport – eller ved... at spille høj rock’n’roll!

En særlig inspiration for den ædruelige, stoffrie Duff er hans gamle idol og gode ven Iggy Pop, der i mange år er gået helt amok på alverdens scener uden én dråbe alkohol eller ét milligram coke i blodet (hvilket du vil kunne opleve med egne øjne & øren, når Iggy & The Stooges indtager Roskilde Festival til sommer!).


Ædruelighed & farlighed

- Ville det ikke være en fed idé for Velvet Revolver at tage på turné sammen med Iggy Pop & The Stooges?

”Det ville jeg slet ikke have noget imod! Ikke det mindste. Men vi håber på at lave en turné med Queens Of The Stone Age… på et tidspunkt, men hvem ved, hvad der nu sker med dem?? Uden Nick så ved jeg det ikke!? For mig så reddede det band rock’n’roll, for de var et farligt band, man vidste ikke hvad der ville ske fra aften til aften med det band. Og jeg ved ikke hvad der nu skal ske med dem??

- Hvad har I selv lært siden Guns N’ Roses tiden?

”Vi har alle (i Velvet Revolver) kollektivt lært, at du godt kan være i et farligt rockband uden at ødelægge dig selv. Scott har lært meget fra sin tid med Stone Temple Pilots og Slash, Matt og jeg har lært meget fra Guns-tiden… og Matt var jo med i to bands som var sådan. Ian og Billy (Astbury hhv. Duffy – red.) i The Cult var jo altid oppe at slås!"

"Så, vi er mere demokratiske og som en bande igen og da vi gik på scenen og spillede vort debut show i the El Rey Theatre i LA (sidste år - Red.) var vi som et fucking monster. Og alt kunne ske! Ligesom med Queens… som for mig er et meget farligt rock’n’roll band. Jeg ville helst ikke have at en af de fyre hoppede ned fra scenen og kom efter mig. Og det kunne godt ske! Hvis du fucker med en af de fyre så sparker de din røv og det er fedt!”


Guns N’ Greatest

- Du kører en retssag sammen med Slash og Axl mod udgivelsen af Guns N’ Roses’ ”Greatest Hits” cd, der udkom for et par måneder siden. Hvorfor?

”Det er ikke en gang en Greatest Hits! Noget tyder på at pladeselskabet bare skulle score deres kvartalsvise kasse og de konsulterede ikke nogen af os i bandet omkring udgivelsen. Det er første gang Axl, Slash og jeg har arbejdet sammen - via vores managers - hvilket vi har gjort for at stoppe denne her ting."

- Har I virkelig ”samarbejdet” med Axl omkring denne sag!!??

”Ja. For første gang i otte år – i hvert fald med hans advokater og manager, jeg har ikke selv talt med ham. Nej, vi taler ikke personligt sammen, men det er cool… det er helt fint. Tro mig.
Sidst vi talte sammen var da jeg forlod bandet. Jeg tog ud for at spise med Axl og vores manager og jeg sagde til Axl: ’hør her, det her band er ikke længere Guns N’ Roses! Dette er en autokratisk situation, hvor du er ude på at styre det hele og det er ikke et band, jeg længere vil være med i. Ellers tak, vi ses senere og held & lykke!’”

- Og I har ikke socialiseret siden?

”Nej!”

- Men hvordan ser du tilbage på Guns N’ Roses tiden i dag?

”Vi var fem knægte fra alle dele af Staterne, der fandt sammen i Hollywood og gjorde tingene på vores egen måde, med vores egne termer – og vi lykkedes. Så, når det drejer sig om Guns N’ Roses, så ser jeg glasset som halv fyldt i stedet for som halv tomt.”

Og nu gælder det så Velvet Revolver – og vi satser alt på at kunne anmelde pladen ”Contraband” til næste nummer af Heavyjam.dk. Albummet er på gaden på mandag den 7. juni, men Heavyjam.dk dog først tirsdag den 8. juni (da redaktøren lige skal komme sig over rundingen af et knivskarpt hjørne).