Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Et år uden Copenhell: Ghost Iris

Updated
Nicklas

Ghost Iris er et af de danske bands, vi desværre går glip af de kommende dage. Heldigvis har Covid-19-situationen ikke kun medført elendighed. De danske metalcore-fans kan f.eks. se frem til en ny Ghost Iris-plade, der har haft fuldt fokus de seneste måneder. Vi tog en kort snak med guitarist Nicklas Thomsen om selvsamme.

Kunstner
Titel
Nicklas Thomsen
Fotograf
Lykke Nielsen

I skulle have spillet på Copenhell i år. Hvad er jeres forhold til denne festival?

Vi er selv faste tilhængere af at tage til Copenhell hver sommer, så det er rigtigt ærgerligt, at det er aflyst, da det også er et slags frirum for os at kunne ses med vennerne og opleve det super program, de havde booket til i år. Plus at det ville have åbnet danskernes øjne for et band som os, der normalt ikke får så meget anerkendelse i Danmark.

Hvad betyder det for jer som band, at blandt andet Copenhell 2020 er aflyst?

Jamen det betyder, at vores sommerplaner for de turnéaktiviteter omkring Copenhell med supportshows, vi havde planlagt, er aflyst.

Hvad havde I ellers på programmet i løbet af festivalsommeren?

Det må vi desværre ikke sige, da det ikke nåede at blive offentliggjort, men jeg kan sige vi skulle have haft en travl sommer.

Hvad skal I så lave, når I ikke skal spille koncerter?

Vi har lige indspillet vores fjerde album og lagt energien 100% i at få de sidste detaljer på plads til numrene og pladen generelt.

Afhængig af hvor længe jeres mulighed for at turnere begrænses, har I så gjort jer nogen tanker om, hvordan I vil udvikle jer som band, indtil alt er normalt igen?

Nu hvor der er indspillet nyt materiale i form af den nye plade, så skal vi bruge denne tid på at øve de nye sange og finde ud af, hvad der fungerer at spille live, og hvad der ikke gør. Vi vil øve nyt sæt, så alt er gennemøvet, så vi er klar til næste års release-turnéer.

Hvilken betydning tror I, nedlukningen vil have for musikbranchen i de kommende år?

Jeg ved det ikke, det er en ordentlig omgang rod, den her situation. Det vil nok få nogle af de selvstændige venues til eventuelt at dreje nøglen om eller bløde kraftigt.

Har I selv ladet jer inspirere af andre kunstnere og deres måde at håndtere krisen på?

Personligt er det bedste for mig bare at bevare roen og fokusere på den nye skive, så krisen forhåbentlig snart er overstået, og alt er tilbage til det normale igen.

Hvad er efter jeres mening det bedste, der er kommet ud af denne situation?

At vi har kunnet have 100% fokus på at færdiggøre den nye skive og planlægge alt i god tid uden stress.

Får vi jer at se på Copenhell 2021?

Det vil tiden vise...