Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Metallisk mentorordning

Populær
Updated
Metallisk mentorordning

Frederik Olsson fra Project Underdog forklarer i dette interview om det spændende initiativ, der skal gøre arrangementer med upcoming-metal-bands mere interessante for spillestederne

Dato
04-01-2012

Hvordan opstod idéen til Project Underdog?

- Der findes utrolig mange fede metal bands, som aldrig kommer frem i lyset, især fordi de har problemer med at finde koncerter. Uden et ry, en fanbase eller indspillet materiale, hvorfor skulle spillestederne så booke dem? Der er ingen garanti for, at de lyder godt, og uden fanbase trækker de heller ikke tilskuere. I frustration over dette, fandt jeg på at forbinde bands med hinanden; det er jo langt lettere at få et gig, hvis man frem for at kunne tilbyde ét ukendt band, kan tilbyde et ukendt band og to etablerede.

Hvad er kriterierne for de bands, I tager med?

- Der er ingen. Alle bands er velkomne i projektet. Der ligger selvfølgelig en masse overvejelser til grund for de koncerter, der bliver arrangeret; bands bliver sat sammen med andre bands, der passer til deres stil, og små bands bliver sat sammen med større bands, således at der altid vil være et publikum af en rimelig størrelse, hvilket jo er fedt for de små bands, der ikke er vant til at spille foran større forsamlinger.

Har det været svært at få spillestederne til at lytte til jer, og satse på lige netop jeres arrangementer?

- Det har faktisk været overraskende let. Selv spillesteder, der direkte har afvist nogle af de mindre bands, er pludselig langt mere villige til at stable en koncert på benene, når der er et større band på. Der er heller ingen, der har brokket sig over, at der har været nogle meget små bands på plakaten; de fleste synes virkelig godt om konceptet.

Kan et band blive for stort – eller er det helt op til bandet selv, hvis bare det er med på ”non profit”-tanken?

- Hvis bandet er med på at hjælpe de mindre bands, og er med på konceptet bag projektet, så kan de aldrig blive for store. Jo større de er, jo større et publikum trækker de, og det er jo super fedt for de små opvarmningsbands. Indtil videre har de større bands i projektet virkelig været gode til at støtte op om det, og har været meget hjælpsomme med at stable nogle fede koncerter på benene.

DE STØRRE BANDS GIVER DE MINDRE BANDS VINGER

De ”små” bands skal have en chance rundt omkring på scenerne for at kunne udvikle sig til stærke live-bands, ingen tvivl om det. Men hvad vil I gøre for, at det bliver velbesøgt, for der ses jo desværre en del ret mennesketomme upcoming-arrangementer?

- Det er det smukke ved projektet; hvor de små bands, der ikke har nogen synderlig tiltrækningskraft, før spillede for tomme sale, er det jo pludselig en helt anden affære, når de spiller sammen med et veletableret band, der trækker masser af mennesker. På den måde får de deres musik ud til et meget større publikum, og når de så selv engang er blevet lidt større kan de jo selv hjælpe de ukendte bands.

I har et arrangement her den 13. januar, men har også noget I kalder ”Skull Fest” den 4. februar – det lugter jo lidt af et koncept eller måske noget som skal vokse til noget festivalagtigt. Hvad er idéen med det, er der en væsentlig forskel på de to typer arrangementer, siden det ene får sådan en metal-indbydende titel?

- En metal-festival er helt klart den store drøm. Der er dog ikke nogen væsentlig forskel på de to arrangementer, udover at det ene lige var på Ungdomshuset, som jeg tidligere har været i kontakt med, og som jeg helt klart godt kan se et fremtidigt samarbejde og dermed en serie koncerter med, da de også gør en hel del for undergrundsmusikken.

- Det andet arrangement er hos KB18, som jeg på daværende tidspunkt ikke lige havde nogle erfaringer med; de har dog også vist sig at være meget imødekommende over for projektet, så jeg vil helt klart også prøve at arrangere tilbagevendende koncerter hos dem.

SÅDAN KOMMER MAN MED

Hvordan kommer interesserede bands i betragtning til at komme med i jeres fremragende initiativ?

- Man melder sig simpelthen bare ind i gruppen kaldet Project Underdog via Facebook. Jeg skriver personligt til alle ansøgere, og hører lidt om deres musikstil, hvor de er fra og deslige, og så hører jeg selvfølgelig deres musik, hvis de har noget indspillet, så jeg ved hvem de passer sammen med, og hvem de ikke gør. Vi har også en Facebook-side for dem, der skulle være interesserede i projektet, eller bare har lyst til at høre nyt fra de involverede bands, og holde sig opdateret på de arrangementer, der bliver arrangeret.


De næste par arrangementer fra Project Underdog, hhv. den 13. januar og den 4. februar, kan du finde mere om ved at klikke på de to flyers herunder:

13. januar Skull Fest

Tjek også traileren for SKULL FEST ud: