Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Metal Battle 2010 - Aalborg

Populær
Updated
Metal Battle 2010 - Aalborg
Metal Battle 2010 - Aalborg

Første heat i dette års Metal Battle blev afviklet på Studenterhuset i Aalborg, og det blev til en aften med mange positive overraskelser og et højt bundniveau.

Dato
06-02-2010
Koncertarrangør
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen

Da jeg blev ringet op og spurgt, om jeg ville være dommer ved dette års Metal Battle til Wacken Open Air 2010, var jeg ikke et sekund i tvivl. Selvfølgelig. Chancen for at se morgendagens helte, mens de stadig er lærlinge i faget skal man altid tage.

Som aftenen skred frem stod det klart, at bundniveauet var højt. Meget højt. Den tekniske kunnen hos samtlige fire bands var imponerende. Både de helt unge Aphyxion, de buldrende DestroyerBoy, progressive Critical Mass og imponerende 100 Knives Inside udviste store musikalsk forståelse og mestrede deres instrumenter i en grad, så juryen oprigtigt stod uforstående overfor nogle af musikernes meget unge alder. Uvirkeligt.

Bruttotruppen af bands var 40, som arrangørerne (bl.a. Kasper Molin, bill.) så har kogt ned til de fire fremmødte, så undergrunden syder og bobler i den grad, og det øverste lag er altså fyldt med saft og kraft. Det skal ikke forstås således, at de fire bands alle er færdige. Slet ikke. De skal alle fire arbejde med nogle ting, og efter koncerterne og voteringen, blev hvert enkelt band hevet ind til juryen, og her fortalte vi dem hvad vi kunne lide, og hvad vi ikke kunne lide.

Nogle skal arbejde med deres sceneoptræden, nogle skal lægge hovedet i blød omkring sangskrivning, og andre skal bare ud og spille noget mere live, have noget erfaring og stille og roligt modnes på de skrå brædder. Egentlig ikke nogen overraskelse, for det er dagsordenen for alle unge og håbefulde, der gerne vil frem i verdenen.

Hvad lørdag aften d. 6. februar 2010 dog viste var, at disse fire bands har potentialet. De var alle gode. Nogle lidt bedre end andre, men alle med muligheder. Vi skal følge DestroyerBoy og 100 Knives Inside videre i Metal Battle, og helt sikkert også Critical Mass og Aphyxion, når disse gæster landets spillesteder fremover.

En fed aften og spændende opgave at være en del af. Undergrunden lever.

Læs anmeldelserne her:

Aphyxion

DestroyerBoy

Critical Mass

100 Knives Inside

Menu