Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ny plade i lasten

Populær
Updated
Ny plade i lasten
Ny plade i lasten
Ny plade i lasten

Der er nyt fra Amon Amarth-lejren. Ikke nok med at de kommer til Copenhell, de nedkommer også med et nyt album til marts. Vi fik os en snak med guitaristen Johan Söderberg om mest det sidste.

Kunstner
Dato
07-02-2016
Distributør
Forfatter

”Ikke meget. Jeg kan dog huske Ghost...”

Guitaristen Johan Söderberg boblede ikke ligefrem over med anekdoter, da han fik spørgsmålet om, hvad han kunne huske, fra sidst Amon Amarth sidst gæstede Copenhell. Bandet har eksisteret siden 1992 og har været forbi Danmark en del gange. Senest de var på Copenhell, var i 2013, men selv om han ikke havde nogle klare erindringer om det besøg, så fortæller han, at følelsen af at spille i Danmark og resten af norden er mere hjemlig end i resten af verden.

Meget godt er sket i metalverdenen siden begyndelsen, hvilket Söderberg var noget mere meddelsom om: ”Det hele er vokset, hvilket man blandt andet kan se i antallet af metalfestivaler som Copenhell. Vi kan også mærke, at der er kommet en ny generation til blandt vores fans”.

Men det er er ikke bare antallet af festivaler der glæder Söderberg, men også antallet af bands, som er vokset. Det er ikke bare blevet større for de store bands som Iron Maiden, runder han emnet af med.

Amon Amarth er kendt som et vikingemetalband, men det er mere et dødsmetalband med en vikingetematik i teksterne. Faktisk er det sådan, at vikingetematikken mest står for frontmand Johan Heggs regning: ”Han interesserer sig for den slags. Andre bands blander folkemusik ind i metallen for at få det til at lyde, som var det fra vikingetiden. Det gør vi ikke. Min inspiration kommer mere fra den klassiske og firsernes metal og fra store, episke film såsom 'Gladiator' og 'Blade Runner'. Jeg vil gerne skabe en stemning på samme måde som filmmusikken, og jeg ser derfor vores tekster som en film, der skal beskrives musikalsk."

Den kreative proces

Når Amon Amarths ledingsflåde lander på Refshaleøens kyster til sommer, er det med en ny plade i lasten. 'Jomsviking' hedder den, og den er helt i tråd med bandets tidligere produktion: ”Der er ingen kæmpe forskel, men vi synes, at numrene er mere varierede i forhold til vores forrige album. Der er langsommere stykker, og i det hele taget synes jeg, at den er mere episk, mere brutal”, siger Söderberg.

Om hele deres kreative proces fortæller Söderberg, at det, som sagt, er Hegg, der laver teksterne, og den anden guitarist Olavi Mikkonen og ham selv, der laver musikken. De sidder hver for sig i deres hjemmestudier og finder på riff, og så mødes de for at sætte det sammen til Amon Amarth-musik: ”Vi har ikke noget øvelokale, så da vi skulle lave numrene til 'Jomsviking', lejede vi en svensk hytte i en uge, for der at mødes og gøre de nye sange og arrangementerne færdige”, forklarer han om den kreative proces.

Ny trommeslager?

Sidste år måtte bandet sige farvel til trommeslageren Fredrik Andersson. På den nye 'Jomsviking' har de derfor brugt session-tøndeslageren Tobias Gustafsson: ”Vi kendte ham i forvejen, så det var ham, vi ville have. Han er god at lave et creative bounce med, og vi var sikker på, at han kunne følge opgaven til dørs”. På spørgsmålet, om det så er ham, der bliver den nye Amon Amarth-trommeslager, svarede Söderberg undvigende, at det var ikke helt besluttet endnu, så det må vi vente med at se.

'Jomsviking' udkommer den 25. marts på Metal Blade Records, og bandet optræder på Copenhell torsdag den 23. juni.

Her er en sang fra den nye: