Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RF '21: Orm

Updated
OrmAlice_2019Orm_Alice__20192019-08-29_21-33-43

Med et ønske om passende vejr er Orm klar til at tage revanche for sidste års aflyste festival. Og bare rolig, de er mindst lige så spændte, som vi er.

Kunstner
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Hvordan føles det at være tilbage på Dyrskuepladsen?
– At være booket til at spille under selve festivaldagene på Roskilde, som vi var sidste år, har altid stået som noget af det ypperste, vi kunne opnå herhjemme som band. Derfor tæller det også som én af de absolut største ærgrelser under corona, at festivalen måtte aflyse. Nu har vi fået en ny chance, og selvom det ikke er under helt de samme forhold og forudsætninger, så er vi glade og spændte!

Hvad har I glædet jer allermest til, ved at komme ud og spille igen?
– Det hele. Vi har dog været gode til at få puttet lidt shows ind, hvor det var muligt, så vi har ikke haft sådan en tørkeperiode på halvandet år, som nogen har været ramt af. Det har dog været underlagt en masse restriktioner, som har lagt en lille dæmper på den energiudveksling, man plejer at have med publikum. Det siddende publikum er egentlig et format som harmonerer fint med vores musik, men afstandskrav, mundbind osv. har ingen nydt. Nu skal vi mærke energien fra en masse stående publikummer, som kan te sig (næsten) som de vil, og det glæder vi os til.

Har I forberedt noget særligt til os, nu hvor vi endelig er kommet på græs?
– Den store udfordring ved at være på græs er jo altid, om man kan skabe den ønskede stemning. Det er i hvert fald nogle gange nemmere på et traditionelt spillested, hvor man selv styrer lys/vind/vejr. Vi håber, at vi lykkes med det, vi har forberedt, og så må folk selv vurdere, om vi har skabt en særlig oplevelse for dem.

Hvad forventer I af publikum?
– Som sagt, så glæder vi os bare til at mærke energien fra et hav af publikummer, som kan opføre sig næsten, som de har lyst til igen.

Hvad kan publikum forvente af jer?

– Et oplagt og sultent band.

Hvordan har restriktionerne påvirket jer som band? Hvordan har I tilpasset jer?
– Det hårdeste har været aflysningerne. Ingen tvivl. Men også de helt generelle restriktioner i samfundet har i perioder gjort, at vi ikke har været så meget sammen som band, som vi burde. Det har givet en masse frustrationer oven i hatten. Uden at det skal lyde voldsomt, så har hele coronasituationen sat det hele lidt på spidsen, men det har måske i sidste ende også givet os en klarhed over, hvor meget vi vil det her, og hvor vigtigt det er for os.

Hvad er jeres planer, post-pandemi?
– Vi er ved at skrive ny musik, så en ny plade er selvfølgelig næste skridt. Derudover har vi jo en kæmpe pukkel af koncerter, som vi glæder os til endelig at komme ud og spille. Mere om alt det senere. Vi glæder os ganske enkelt til at samle op, hvor vi slap i foråret 2020.

Kære Orm: Vi i Xenoblight kunne godt tænke os at høre, hvad er en helt perfekt aften for jer?
– Den perfekte aften er jo en subjektiv størrelse uden en fast checkliste. Man kan godt synes, at det har været super fedt, selvom der røg en streng, og man faldt i jack-kablet, omvendt kan det også have været en super flad aften, selvom alting spillede. Nogen gange er det energien fra publikum, der er det afgørende, andre gange er det synergien os imellem,, der gør forskellen. Forhåbentlig går det hele op i en højere enhed til Summer Days.

Menu