Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Smooch!

Updated
Smooch_19.02.23_0193

Smooch! er klar til at løfte arven fra The Runaways, Bratmobile, Sex Pistols og mange flere, når punken rammer 2023.

Undergrunden i Danmark er ikke kun død og black og hæst skrigeri. Den er også rock'n'roll og punk, der trækker historien frem i nutidens lys. Vi har snakket med Smooch!, der er klar til at sætte deres aftryk.

Hvem er bandet?

Smooch! er et all-girl punk rock band bestående af Babe som vokalist, guitaristen Luvviedane, Noa på bas, og Sara på trommer. Vi er forskellige på mange punkter, men rockmusik er vores store fælles kærlighed. Med Smooch! skaber vi vores egen originale lyd med en blanding af punk rock og rockabilly, og vi fuldender vores musikgenre med en matchende retroæstetik, som kommer til udtryk når vi står på scenen og skriger vores lunger ud.
Vores sangtekster er oftest en kombination af egne livserindringer sammensat med ønsket om at komme af med indre hæmninger, og det ses tydeligt i vores første originale sang ‘Fuck You’.
På scenen er vi altid klar til at levere ekstraordinær energi og forbinde med publikum, så vi sammen kan give den gas til rå rock'n’roll og glemme den kaotiske hverdag.

Hvordan startede bandet?

Smooch! startede ud med en pige, guitaristen Luvviedane, som brændte for et ‘sisterhood’, og begyndte at søge ligesindede rock-elskere.
I 2021 skrev Luvviedane rundt på alle sociale platforme, og Babe, forsangeren, var den første som bed på krogen. Vi har boet i den samme by i årevis, og var aldrig stødt på hinanden. Babe og Luvviedane havde en lang periode, hvor det kun var dem om musikken, og søgte i mellemtiden eventuelle bandmedlemmer.
Resten af bandet blev fundet på Depop, af alle steder. Depop er en international salgsapp. Noa blev spottet via en annonce på appen, fordi baggrunden bestod af cool instrumenter Bl.a. en Gibson SG, men vi søgte efter en bassist, og heldet var med os, fordi hun kan spille en alverdens instrumenter, og bassist blev hun.
Trommeslageren var en større udfordring. Vi havde allerede været igennem et par stykker, men desværre var det ikke et match. Sara kom ud af det blå. Nytårsaften 2022 modtog vi en besked på Depop, og så snart det nye år begyndte, kunne det kun gå for langsomt.

Hvor var jeres første øver?
Den første øver som et fuldendt all-girl punk rock-band, var i vores øvelokale på Hørsholm Musikskole.

Hvor var jeres første koncert?

Vores første gig var i Hørsholm Midtpunkt i Lilletrommen. Det var en super fed oplevelse med opbakning fra hele byen. Familie og venner mødte op for at støtte os, og vi blev efterfølgende nævnt i Hørsholms Ugeblad, og betragtes nu som det lokale punkband i Hørsholm.

Hvem har fået øje på jer?

Vi elsker nye venner/kontakter indenfor musikverdenen, og The Jürgen Clubs har taget ekstra godt imod os. De spurgte om vi ville opvarme for dem på Rust i april, og det ville vi selvfølgelig gerne!
I september fik vi også lov til at opvarme for Girlcrush på Elværket i Helsingør, hvilket også endte med et cool gig med høj energi. Ja-kontoret som har base i Helsingør, har været en stor hjælp, og de satte os både i kontakt med Girlcrush-koncerten og Helsingø-festivalen, hvor vi spillede i sommeren 2022.
Vi blev også udvalgt til Fatter Eskil-prisen i Århus, men desværre måtte vi takke nej på grund af uventede eksamensforberedelser. 

Hvad har været jeres største koncert?
Smooch! elsker at connecte med publikum, og en vild energi er, hvad vi lever for.
Vores gig på Ungdomshuset var en speciel oplevelse. Det var vores første gig med sande rocksjæle, som ikke var bange for at smide hæmningerne. Der var flere moshpits, som har været et ønskescenarie, og det satte adrenalinen godt i gang.
RUST var også en uforglemmelig aften med fuldt hus, den bedste lydmand til dato, og publikummet kunne vi ikke klage over. RUST føltes stort på alle punkter. Det er RUST!

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?
Det sværeste er nok at bryde igennem dørene til musikverdenen og finde de rette kontakter. Det kræver konstant networking for at finde vores plads i branchen, og heldigvis er sociale medier en stor hjælp. Men på samme måde er der også så mange mulige retninger at gå efter, og det kan ende op med at være uoverskueligt.

Hvordan har det været at indspille jeres demoer?

Vi har indspillet tre demoer, og det har være en god læringsproces. Lige nu leder vi efter en producer, som kan hjælpe os med vores ønskede lyd og udtryk.

Hvad er jeres inspirationer?

Vi har mange inspirationer og muser. Rockmusik er en bred genre, og vi har alle forskellige kunstnere, som vi følger ekstra nøje.
Vi er et punk rock-band, men det er ikke en hemmelighed, at vi også beundrer lyden af rockabilly som The Cramps, Elvis Presley, og Twin Temple.
Bands inden for classic rock/ hard rock, Guns'n’Roses, Mötley Crüe, The Pretty Reckless, og Queen, lytter vi meget til. Som sagt udforsker vi hele spekteret af punk rock-genren, og Bratmobile, Sex Pistols, Hole, Bikini Kill, og L7 er bare et udpluk af punkbands, som er blandt vores favoritter og også en stor del af vores inspiration til sangskrivningen.
The Runaways er et band, som vi ser op til på mange punkter. Ved udtryk og stil er de specielt en stor inspiration. Joan Jett er cool, og det er et faktum.

Hvad er jeres drømme?
Drømme kan synes uopnåelige, men vi er alle enige om, at vi elsker det, vi laver, og det ville ikke være helt dårligt at turnere rundt i hele verden og spille på de store stadioner. Hvem vil ikke gerne spille på Wembley Stadium?!

Hvordan vil I nå dem?

Vi tror på os selv, og når vi sætter os for noget, så er der ingen vej tilbage. Vi spiller så meget, vi kan, og selvom det er sjovt, tager vi det seriøst, når det kræver noget af os.
Sangskrivningsprocessen er et teamwork, som kun er muligt, hvis kommunikationen er klar og direkte. Tre af os har ADHD, og to af os har også autisme, så vi er altid sikre på, at kreativiteten er i top. Vi er åbne omkring vores udfordringer, og det har gjort os tættere, og af den grund er vi ikke bange for at eksperimentere med vores musik, og udforske forskellige genrer. Vi glæder os så meget til at dele vores nye musik. Stay tuned!

Hvordan vil I virkelig ikke ende?
Vi vil aldrig ende op som et coverband. Det besluttede vi ret hurtigt. Original musik er den eneste vej for os. Og musik, som ikke er skrevet til mængden.

Hvor meget opbakning har I fra baglandet?

Vi modtager altid opbakning og positive kommentarer, når vi nævner bandet. Det er en interessant, men uforudsigelig rejse, og derfor tror vi, at vi får opbakning fra samfundet omkring os. Det er spændende og anderledes, og kræver tålmodighed på mange måder, for det går imod normen.