Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner – New Money

Updated
New Money

Med en fortid i bands som Piss Vortex, Elitist og LLNN er det erfarne kræfter, der står bag New Money – men denne trio er ny, og måske morgendagens stjerner.

Kunstner
Forfatter

Hvem er med i bandet?
Simon Tornby, Niclas Jürs Sauffaus og Christian Jamet Bonnesen.

Hvordan startede bandet?
Efter Niclas og mit (Christians) gamle band, Piss Vortex, forliste, tog vi en lille pause og startede New Money op i 2019. Derefter havde jeg travlt med at spille smart i LLNN i et par år, og Niclas ligeså i Elitist. I 2021 startede vi forfra med musikken, og ikke længe efter fik vi overtalt Simon til at lege med. Derfra begyndte vi at arbejde på, hvad der nu er "DINERO NUEVO".

Hvor var jeres første øver?
ROCK ISLAND, Bryggen. Vores gamle lokale. Det var et skodlokale med ét strømstik til deling og en restaurant overfor, hvor gæsterne i tide og utide åbnede døren og kiggede ind på os, som var vi et abebur. Good times! Vi har opgraderet til et større rum på matriklen, og nu har vi tre strømstik. Det er sygt nok.

Hvor var jeres første koncert?
Den har vi stadig til gode lidt endnu. Vi spiller vores første koncert lørdag d. 22/6 på Boneyard på Copenhell. Vi er glade for, at 20 minutters smadder kan finansiere, at vi kan se Limp Bizkit og Biohazard!

Hvem har fået øje på jer?
Min far sagde ved første lyt, at han var bekymret for, at det ville blive noget intetsigende grød, men at det gudskelov ikke var det. Han er dog ikke sikker på, om musikken er god, eller om han har hørt min musik så meget nu, at han har vænnet sig til larmen efterhånden.

Hvad har været jeres største koncert?
Da vi fyrede et par numre af for Borgen i øveren.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?
At få folk til at lytte og give vanviddet et skud. Man skal bare være tålmodig, klø på og ikke forvente alt på én gang.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?
Vi indspillede vores plade hos Bredahl i Århus på en håndfuld dage. Dét i sig selv styrede, da Bredahl er skide godt selskab. Han er også en "Bonnehvisker" af rang, og kan altid få mig til at give 10% mere, end jeg lige regnede med. Når vi ikke indspillede, spiste vi god mad og drak øl på diverse beværtninger i byen. Det var nice.

Hvad er jeres inspirationer?
New Money er et kærlighedsbrev til den kaotiske og støjende musik, vi er vokset op med.

Hvad er jeres drømme?
At lave en masse god musik og formidle den på scener rundt omkring i verden.

Hvordan vil I nå dem?
Smøge ærmerne op og tage ét gig og én sang ad gangen.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?
Vi vil for alt i verden undgå at ryge i en kunstnerisk rille. Vi vil gerne fortsætte med at udfordre os selv som musikere.

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job etc.?
Det har vi. Indtil videre er der ikke for meget brok fra baglandet, men lad os se, når maskineriet virkelig kører.