Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner - Cold Night For Alligators

Populær
Updated
Morgendagens stjerner - Cold Night For Alligators
Morgendagens stjerner - Cold Night For Alligators

Cold Night For Alligators skal spille i WOA Metal Battle lørdag aften, og vi har spurgt dem om deres opstart.

Hvem er med i bandet?

4,5 temmelig lækre drenge: Hjalte med den smukke vokal, Jack bag tønderne, samt Krelle og Roar på spaderne.
Derudover har vi vores gode ven Mr. Acer med som ordner bas og al vores backtrack.

Hvordan startede bandet?

Krelle og Roar har spillet sammen siden folkeskolen, og det er sådan set det, som lige så langsomt er blevet til CNFA. Vi har gennem årene påvirket hinanden meget med det musik vi hørte, og det medførte en række naturlige udskiftninger, og vi er nu endt som vi er nu.

Hvor var jeres første øver?

I en container i Roskilde midtby. Dog ikke en container fyldt med affald, men et fedt, indrettet øvelokale.
Denne container nåede vi i øvrigt at bruge en del gange på vej hjem fra diverse bodegabesøg. Hvis nogen er i tvivl, så er tech metal og en alkoholpromille på 2,0 ikke en særlig god kombination.

Hvor var jeres første koncert?

Vores allerførste koncert var på The Rock i København, hvilket var en fantastisk oplevelse. Dagen efter spillede vi til et fuldstændig proppet ObScene med vores kammerater i Levitation. En virkelig fed weekend at starte op med!

Hvem har fået øje på jer?

Det er svært at sige hvem der har fået øje på os. Vi er ikke signet eller noget, men har skabt en masse gode kontakter, og blevet hjulpet godt på vej, især af andre bands. Vores venner i Billy Boy in Poison har f.eks. hevet os med til Norge for at spille nogle shows, ligesom en del andre bands har taget os med til diverse shows og release parties. Det er vi selvfølgelig rigtig glade for, og sætter enormt stor pris på.

Hvad har været jeres største koncert?

Vi har på vores korte levetid spillet nogle rigtig fede shows, med nogle crowds som virkelig har vist hvordan man bevæger sig. Det er altid fedt at se folk danse til vores musik!
Det fedeste har nok været da vi optog video på et fyldt The Rock i januar 2011. Her var der virkelig gang i folk, bl.a. med fællesdans på scenen. Man kan se videoen her:Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?

Det kan være rigtig svært at tiltrække mennesker til koncerter, fordi genren er så lille som den er i DK. At vi spiller en subgenre som måske ikke har vundet så stort indtræf herhjemme, gør det jo ikke ligefrem lettere. Vores musik kan til tider virke meget kaotisk, hvilket skræmmer nogle væk. Det er dog dette vi virkelig føler for, så vi må jo bare acceptere, hvilken effekt det kan have på folk.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?

Det har været en enormt spændende og lærerig proces. Vi brugte temmelig lang tid for at få det hele i kassen, men heldigvis har vi haft mulighed for at indspille guitar i vores eget studie (CNFA Studios), så der har vi virkelig kunnet nørde ned til mindste detalje uden at skulle bekymre om os økonomien.
Vi går nu og lægger lidt planer for en ny skive, og det glæder vi os meget til, der kommer nogle rigtig spændende nye tiltag!

Hvad er jeres inspirationer?

Vi er naturligvis meget inspirerede af bands som er teknisk anlagt som fx Between the Buried and Me, The Faceless og Meshuggah. Vi er i meget høj grad inspireret af den amerikanske scene, her finder man virkelig mange bands med et særdeles højt niveau. Vi forsøger ligeledes at hente inspiration fra andre genrer end metal, og lytter derfor meget til forskelligt jazz og elektronisk musik. Vores musik er en legeplads, og vi elsker at eksperimentere med nye ting, så vi forsøger netop at hente inspiration fra andre steder end lige teknisk metal.

Hvad er jeres drømme?

Som alle andre unge knægte har vi en drøm om at kunne komme til at leve af det, kunne bruge hver eneste dag på at udvikle os, både på vores respektive instrumenter, samt vores musikalske udtryk. På kort sigt vil vi gerne ud at spille så mange shows som muligt, både i DK, men også i fx Tyskland og Sverige. Derudover går vi og planlægger hvad vi vil lave af udgivelser fremover, hvilket meget vel kan betyde at der kommer endnu en EP fra os, efterfulgt af en fuldlængde.

Vi glæder os enormt til at lave en fuldlængde, tre numre på en EP er bare ikke nok til at give et ordentligt billede af hvad vi står for, især når man som os gerne vil lave noget som varierer fra det mest kaotiske, videre til noget mere mainstream, til noget som intet har af metal over sig. På lang sigt vil vi gerne turnere en masse uden for Danmarks grænser, og være med til at vise at Danmark også har noget at byde på internationalt.

Hvordan vil I nå dem?

Vi er indstillet på at tingene ikke kommer af sig selv, og bestemt heller ikke er gratis, og derfor klar over at det har sin pris at komme ud for alvor. Vi leger bl.a. med tanken om at køre lidt rundt i Tyskland og spille på nogle scener i Berlin og Hamburg, hvilket forhåbentlig kan hjælpe os meget. Derudover har vi gang i en del forskellige spændende projekter, bl.a. en musikvideo til vores track 'Tempus Fugit', som er ved at blive klippet netop nu.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?

Vi går 100 % ind i det her projekt, og vi vil bestemt ikke ende med bagefter at føle vi kunne have gjort mere end vi gjorde. Vi har store ambitioner, og en solid tro på at vi kan komme langt med det her, og vi vil derfor ofre os så meget som det nu engang kræver. Det er en rigtig dårlig forretning at spille metal, det koster ofte penge at komme ud at spille, at bruge den rigtige producer, spille på det rigtige gear, men vi har valgt at acceptere at det bare er sådan det fungerer, og så gør vi hvad vi kan for at få det bedste ud af det.

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job etc.)?

Vi har en rigtig stor opbakning alle steder fra, og det betyder rigtig meget for os! Alle vores venner og bekendte ved hvor meget vi brænder for det her projekt, og vil derfor gerne hjælpe os med hvad de nu engang kan. Det er rigtig, rigtig fedt! Som tidligere nævnt så oplever vi også en rigtig god opbakning fra andre bands herhjemme. Der er en stor vilje til at hjælpe hinanden i den danske metalundergrund, og det er jo rigtig fedt. Vi sætter meget stor pris på dem der hjælper os med noget, hvad end det er Scarred by Beauty som hjælper os med at få lavet merchandise, eller The Interbeing, som hjælper med at få hele vores backtrackløsning op at køre.